• DOLAR 34.497
  • EURO 36.26
  • ALTIN 2961.096
  • ...
"Komşunuza iyi gelen antibiyotik veya ilaç size iyi gelmeyebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aynı belirtileri gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığının bir birinden farklı olduğuna değinen Pratisyen Hekim Emine Yalçın, bu durumda bir doktora görünmek gerektiğini, kendi kendine ilaç kullanılmaması gerektiğine değindi.

"Vitaminlerini doğal yollarla almayı tavsiye ederiz"

Mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi geren hususları dile getiren Hekim Yalçın, "Antolojikleri bakterilerin neden olduğu hastalıklarda kullanıyoruz. Çünkü bakterilerin hücresine yönelik saldırıya geçerek etki eder. Şu an mevsim geçişleri var, viral hastalıkları daha sık görmekteyiz. Viral hastalıklarda soğuk algınlığı, nezle, grip dediğimiz hastalıklar bakteriyle oluşmadığı için antibiyotikler direk etki etmezler. Bu nedenle kullanımı gereksizdir. Bu mevsim geçişlerinde sıklıkla adenovirüs, rhinovirüs, girip dediğimiz infulant kaynaklı hastalıklar daha sık görülmektedir. Viral hastalıklar olduğu için antibiyotiklerin etkisi yoktur bu hastalıklarda. Biz bu hastalıklarda dinlenmeyi, bol sıvı tüketmeyi tavsiye ediyoruz. Hava sıcaklıkların düşmesi, virüslerin üremesi için ideal sıcaklık değerleri oluşuyor. Bu nedenle bu dönemde viral hastalıklar sıklıkla görülmektedir. Viral hastalıklar hava yoluyla bulaşır. Kapalı ve kalabalık yerlerin havalandırılması çok önemlidir.  Sık sık el yıkama, hijyen alışkanlığı hastalıklardan korunmada önemli olduğu gibi, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dengeli beslenmesi, vitaminlerini doğal yollarla almasını tavsiye ederiz." dedi.

"Bu dönemde karşılaştığımız soğuk hastalıklarının yüzde doksanında antibiyotik gereksizdir"

Antibiyotik kullanımında dikkat edilmesi greken hususlara değinen Yalçın, "Dikkat ederseniz mevsimsel geçişlerde karşılaştığımız grip, nezle, soğuk algınlıklarında virüslerden bahsettim. Çünkü karşımıza çıkan etkenler yüzde doksan oranında virüs oluyor. Bu durumlarda antibiyotik kullanılmasına gerek kalmıyor. Bu dönemde karşılaştığımız soğuk hastalıklarının yüzde doksanında antibiyotik gereksizdir. Ne zaman antibiyotik kullanacağımıza doktorun muayene ederek bulgularına göre karar vermesi gerekiyor. Çeşitli tarzlarda bakteri ve virüs var, hangisinden hasta olduğunu anlayabilecek hekimlerdir. Hekimlerimiz fizik muayenenizi yapacak boğazınıza, kan değerlerinize, ateşinize ve bulgularına bakarak hangi etkenle karşı karşıya olduğunuzu karar verecek. Ve ona göre tedavisini uygulayacak. Her hastalığımız aynı değildir. Benzer semptomlar gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı belli bulgular ve şikayetlerle birbirinden ayrılır. Doktorlarımız bunun eğitimini almıştır. Ona göre tedavisini düzenleyecektir. Yani komşunuza iyi gelen antibiyotik veya ilaç size iyi gelmeyebilir. Hem etkenlerimiz farklı hem de o ilaçların vücutta yaptıkları etkiler farklıdır." ifadelerini kullandı.


İLKHA











Bu haberler de ilginizi çekebilir