• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Hz. Ebubekir Bursa'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformıu Bursa Koordinatörlüğü "Hz. Ebubekir ve Sıdk" konulu bir program düzenleyerek Hz.Ebubekir'i andı.

Osmangazi Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen programa sanatçı Bilal ve ekibi de katıldı. Saat 21.00'de Davut Arslan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İkra sanatçılarından Bilal Örün'ün seslendirdiği Gül Ahmedim ilahisiyle devam etti. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal, sahne alarak ilahiler okudu.
Günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapmak üzere mikrofonu alan Molla Mahmut Aytekin Hoca Hz.Ebubekir'in hayatından kesitler aktardı.
Konuşmasına Hz. Peygamber(s.a.v)'in "Güneş, peygamberler hariç, Ebu Bekir'den daha faziletli bir insan üzerine doğup batmamıştır."hadisiyle başlayan Aytekin, Hz.Ebubekir'le Hz.Resulullah arasında geçen bir konuşmayı şu ifadelerle aktardı:

Cenab-ı Hakk; Ebubekir benden razı mıdır?
"İsterseniz böylesi cömertliğin Hz. Ebu Bekir'e ne kazandırdığına bir göz atalım,'Bir gün Rasulullah (sav) oturmuş, arkadaşlarıyla konuşuyordu. Ebu Bekir (ra) da yanındaydı. Ebu Bekir'in üzerinde yalnız bir aba vardı. Abanın iki yakasını dikenle birbirine bağlamıştı. Derken Cibril (as) indi ve Peygamberimiz'e Allah'ın selamını ilettikten sonra:
-Ya Rasulallah! Ebu Bekir'in üstündeki, yakaları dikenle birbirine bağlı olan bu abâ nedir? dedi. Peygamber Efendimiz,
-Ya Cibril, bu adam Mekke'nin fethinden önce bütün malını benim yolumda harcadı, dedi. Cibril:
-Cenab-ı Hakk tarafından kendisine selam söyle ve de ki: Cenab-ı Hakk: 'Ebu Bekir bu fakir hali ile Benden memnun mudur, yoksa değil midir?' diye soruyor, dedi.
Bunun üzerine Efendimiz (sav) Ebu Bekir'e dönüp:
-Ya Eba Bekir, Cibril (as), Allah'ın selamını sana iletir ve Cenab-ı Hakk: 'Ebu Bekir, bu fakir hali ile benden hoşnut mudur, yoksa değil midir? diye soruyor' diyor, dedi.
Hz. Ebu Bekir ise ağlayarak:
-Ben Rabbime nasıl darılırım? Ben Rabbimden hoşnudum, ben Rabbimden hoşnudum, diyerek karşılık verdi."
"Hz.Ebubekir halife olduğu zaman bile başkalarının koyunlarını sağardı"
Hz.Ebubekir(r.a)'in mütevaziliğine de değinen Aytekin, "Hz. Ebu Bekir ticaretle uğraşan bir zattı. Her gün pazara gider, alış veriş yapardı. Kendisinin bir sürü koyunu vardı. Bu koyunlar akşam ona getirilirdi. Bazen kendisi çıkarak koyunları güder, bazen de bu işi başkası yapardı. Kendisi başkalarının koyunlarını da sağardı. Halife olduğu zaman o mahalleden bir genç kız, 'Halife oldun ya artık bizim koyunlarımızı sağmazsın.'dedi. Bunun üzerine Hz. Ebu Bekir: 'Hayır, hayatımla yemin ederim ki, onları sizin için sağacağım.

"Bugün ki yöneticilerin kulağı çınlasın"
Umarım ki yüklenmiş olduğum vazife daha önceki iyi ahlâklarımı değiştirmeyecektir.' dedi ve eskisi gibi bir müddet daha mahallenin koyunlarını sağmaya devam ediyor. Rabbim bugün ki yöneticileri bu meyanda kulaklarını çınlatsın.'şeklinde konuştu.
Özlem Ajans sanatçılarından Bilal'in tekrar ilahiler seslendirmesiyle devam eden program Mehmet Şah Mikyas'ın yaptığı duayla son buldu.

"Her aya bir etkinlik"
Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü İsa Güvendik, yaptığı açıklamada bundan sonra 'Her aya bir etkinlik' sloganıyla her ay yeni bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir