• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Gemlik'e yeni okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Özel İdare tarafından yaptırılan Cumhuriyet İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu ve şehir merkezinde bulunan Marmara Birlik depolarının olduğu yere ortaokul müjdesini verdi.
Genel Sekreter Çelik'e Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz Gemlik İl Genel Meclisi Üyeleri Ercan Barutçuoğlu, Mehmet Sert Aslan ve Ahmet Hulusi Aydın eşlik ettiler.

Cumhuriyet Mahallesinde Hayırsever işadamı Ali Kütük tarafından yaptırılan Ali Kütük Ortaokulu ve GTSO Gazi İlkokulunda incelemelerde bulunan Bilal Çelik, Kaymakamlık, Gemlik Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle eğitim ve öğretimin derslik ihtiyacını gidermek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik "Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulunun depremsel risk ve hasarları açısından yıkılacaktır, hemen yanına yapılan yeni ve modern okul inşaatının 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonuna büyük ölçüde yetiştirmeyi planlıyoruz, Ali Kütük Ortaokulu ile birlikte bölgenin ilkokul ve ortaokul ihtiyaçlarını bu şekilde gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca 1800 öğrencimizin ikili eğitimde ders gördüğü GTSO İlkokulunun da rahatlatılması amacıyla, takas yoluyla Marmarabirlik eski depolarının anlaşması tamamladı ve şuan tapu işlemleri bitirilmek üzere ve 7 bin 800 metrekarelik alanda bulunan iki depo yerine İl Özel İdaresi tarafından ilkokul veya ortaokul yapmayı planlıyoruz çevre düzenlemeleri ise Gemlik Belediyesi tarafından tamamlanacaktır." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir