• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BUGİAD Ortadoğu'nun en büyük fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DUBAİ - Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yapı Komitesi üyeleri, Dubai'de gerçekleştirilen Orta Doğu'nun en büyük yapı fuarı olan 'The BIG 5 SHOW 2013'e 30 kişilik bir heyet ile katıldı.


Gezi kapsamında ilk olarak Dubai Ticari Ataşesi Gülizar Yavaş ile bir araya gelen BUGİAD Yapı Komitesi üyeleri, Yavaş tarafından verilen "Beşik Arap Emirlikleri Yapı Sektöründe İhracat İmkanları ve Devlet Destekleri" seminerini büyük bir dikkatle dinledi.


Verdiği seminerde Dubai yapı sektörünün 2015 yılından itibaren atağa geçeceğini dile getiren Yavaş, Abudabi'de büyük ihalelerin tümünün devlet tarafından verildiğine dikkat çekti ve Türkiye firmalarının bu ihalelerde yer alması gerektiğini belirtti.


Yavaş, "Yapı sektörü için çok önemli bir pazar olan Dubai'deki iş fırsatlarını Türkiye firmalarının iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Türkiye'den gelen inşaat firmaları burada başarılı olmak için bizimle ve burada iş yapan Türkiye firmaları ile sürekli iletişim halinde olmalı…" diye konuştu.


"Türkiye'nin de ihtiyacı var"
Gezinin ikinci günü Orta Doğu'nun en büyük yapı fuarı 'The BIG 5 SHOW 2013'e katılan heyet, ilk olarak BUGİAD üyesi Ömer Sirkeci'nin sahibi olduğu OneFlex firmasının standını ziyaret etti. Sirkeci'ye fuarda başarılar dileyen BUGİAD heyeti, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Tawfig Al Rabiah ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacmine dikkat çeken BUGİAD Heyeti Başkanı Mecit Özkelebek, "Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde 2011-2012 yılları arasında yüzde 30'un üzerinde bir artış yaşandı. İnanıyorum ki bu tarz girişimler, Türkiye ile Orta Doğu ülkeleri arasındaki ticareti daha da geliştirecektir." dedi.


Türkiye'nin yapı sektöründe küresel bir güç olması için Türk iş adamlarının dünya genelindeki önemli fuarlarda aktif bir şekilde yer alması gerektiğini dile getiren Özkelebek, ayrıca Türkiye'nin de The BIG 5 gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini belirtti.


Fuar ziyaretinin ardından Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) kurumunu ziyaret eden BUGİAD Yapı Komitesi üyelerine DEWA yöneticisi Dawood Mohammed Khalidd, her yıl 15-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Su, Elektrik ve Çevre Teknolojileri Fuarı (WETEX) hakkında bilgi verdi. Khalidd, "WETEX, 1999 yılından beri DEWA tarafından düzenlenen kendi alanında dünyanın ilk ve tek fuarıdır. WETEX'e ortalama 40 ülkeden 12 bin ziyaretçi ve binin üzerinde de firma katılmaktadır. Bu önemli fuarda Türk iş adamalarının daha fazla yer almasını arzuluyoruz." diye konuştu.


BUGİAD üyeleri, Türkiye Yapı firması TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen "Marina 101 Otel ve Konut Projesini" gezdi. Binanın 425 metrelik uzunluğu ile dünyada Türkiyeli müteahhitler tarafından hayata geçirilen en yüksek bina olduğunu dile getiren Uğur Anlıatamer, "Binanın 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. 101 katlı olan binamız 425 metre uzunluğu ile en yüksek Türk projesi olma özelliğine sahip…" dedi.


Ziyaretin son gününde Türk Ataşesi Serdal Kumbaracı tarafından organize edilen ikili iş görüşmelerine katılan BUGİAD üyesi iş adamları, burada 300'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin ardından safari turu yapan BUGİAD heyeti ziyaretten oldukça memnun bir şekilde döndü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir