• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Muş'ta Engelsiz Eğitim Projesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen 'Engelsiz Eğitim Projesi'nin açılışı yapıldı. Muş Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışa Muş Valisi Vedat Büyükersoy 'un yanı sıra kurum amir ve temsilcileri katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan Vali Büyükersoy, engellilere SODES kapsamında şu ana kadar 500 bin TL destek verildiğini söyledi.


'Engelsiz Eğitim Projesi'nin de bu projelerden biri olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, "Engellilerin hiç şüphesiz ki bizden hiçbir farkı yoktur. Onlar da bu toplumun bir parçasıdır ve her zaman sağlıklı insanlar engelli adaylarıyız. Hayatın ne zaman, ne getireceği belli olmaz. Bazen bir trafik kazası, bazen de farklı bir kaza türüyle her birimizi bedensel engelli olabilir, bedensel engelli potansiyeli olan bir toplumda yaşıyoruz. Onun için bu arkadaşlarımızın problemleri, sıkıntıları bizim de sıkıntı ve problemlerimizdir." dedi.


Geçmişte engellilerin topluma çıkartılmadığını ifade eden Büyükersoy, bunun geride kaldığını, engellilerin de artık toplum içine çıktığını ve faaliyetlere katıldığını belirtti. Türkiye'de toplam nüfusun yüzde 12'si civarında engelli vatandaşın mevcut olduğunu ifade eden Büyükersoy; "İlimizde de yüzde 8.5 civarında engelli vatandaşımız bulunmakta. Geçmişte bedensel engellilerle alakalı imkânların az olduğunu, hatta bedensel engellilerin toplum içine girmekten kaçtığı günleri hepimiz hatırlamaktayız. Ama son yıllarda ülkemizin ekonomik kalkınmasına paralel olarak bedensel engellilerle alakalı mali ve sosyal imkânlar artmıştır…''dedi.


Muş Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Bedri Kormaz da, projenin açılışını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne denk getirerek dikkat çekmek istediklerini söyledi. Geçmiş yıllarda örnek projeler hazırladıklarını dile getiren Bedri Korkmaz, bugünkü projenin de bunlardan biri olduğunu ifade etti. Proje kapsamında 601 engelliye bilgisayar eğitimi, ahşap oymacılığı ve takı tasarım kursu vereceklerini vurgulayan Korkmaz, ayrıca kursiyerlere kursiyer harçlığı verileceğini de dile getirdi.


Yapılan konuşmaların ardından projenin açılışı yapıldı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir