• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bu atölyede mucitler yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Mucitler Atölyesi Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Şirketi ile ortaklaşa Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)'nde düzenlenen "Mucitler Atölyesi" eğimleri ile 7- 14 yaş arasındaki öğrenciler, fen bilimlerini eğlenceli bir şekilde deneyler yaparak öğreniyor.

Öğrencilere fen bilimlerini sevdirmek, bilimsel araştırma ve çalışma yöntemlerini öğretmek ve sevdirmek amacıyla verilen eğitimlerde; öğrenciler alanlarında uzman eğitmenlerden uygulamalı eğitimler alıyor. Öğrencileri bilimin ilginç ve aydınlık dünyasına götüren Mucitler Atölyesi'nde eğlenceli deneyler yapmayı ve zekâ oyunlarını öğrenen öğrenciler, robot atölyesi ve elektrik- elektronik atölyelerinde de uygulamalı çalışmalara katılıyor.

Derslerde öğretmenleriyle birlikte bilimsel deneyler yapan öğrenciler, "Kar Oluşturalım", "Fil diş macunu", "Çivi Yatak" gibi ilgi çekici deneyler yaparak bilimin eğlenceli yüzünü görme fırsatı buluyor.

Öğrencilerin bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlayan Mucitler Atölyesi, bir yandan öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunurken; diğer yandan da sorgulayan, deneyimleyen ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek oluyor.

Öğrencilerin ilgisi yoğun
Mucitler Atölyesine ESGEV'li öğrenciler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Atölyeyi çok seven öğrenciler, geleceğin bilim adamı olmak istediklerini dile getirirken; bilime merak duyan öğrencilerin Mucitler Atölyesinde bir araya geldikleri söyleyen Oruçreis ESGEV Mucitler Atölyesi eğitmeni Ayşe Kuralay da " Çocuklarımızın gözleri parlıyor. Hepsi çok seviyorlar Mucitler Atölyesini. Bilime meraklı olmayan çocuklar bile Mucitler Atölyesine büyük ilgi gösteriyor" diye konuşuyor. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir