• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Hükümet İle Gülen`i Karşı Karşıya Getirmek İnsafsızlıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kabul edilemez, akla ziyan bir yaklaşımdır, doğru bir şey değildir" dedi.

"Seçimlerde olumsuz tesir oluşturmaz"

"Gülen hareketi AK Parti`ye oy veren, gönül bağı olan insanlar. Düzenlemenin yerel seçime etkisi olur mu?" sorusu üzerine Bozdağ, AK Parti`nin, milletin partisi olduğunu, Türkiye`nin her yerinde gücünün, millet nezdindeki yerinin ortada bulunduğunu söyledi.

Yaptıklarının ortada olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Seçim vakti gelince insanların gündelik birtakım konulara ilişkin tartışmalardan hareketle bizim yürüyüşümüzü olumsuz etkileyecek davranış içine gireceklerine ihtimal vermiyorum. Yanlış gördüğümüz varsa `falan dostumuz incinecek` diye söylemekten çekinmeyiz. Yanlışa `yanlış` der, doğruyla değiştirmek için çabalarız. Neticede milletimizin sağduyuyla karar vereceğine inanıyorum, seçimlerde olumsuz tesir oluşturacağı kanaatini taşımıyorum."

"Akla ziyan bir yaklaşımdır"

Bütün bunların dershaneye ihtiyacı azaltan şeyler olduğunu, ilave ders ihtiyacı ortaya çıktığında da bunun devlet tarafından ücretsiz sağlanacağını bildiren Bozdağ, "Cemaate karşı olduğunuz için mi dershanelerle ilgili düzenlemeyi getirdiniz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Birisi bunu düşünürse ben ona da üzülürüm. Birisi `AK Parti`nin dershanelerle ilgili attığı adım cemaat karşıtlığının gereğidir` diye düşünürse bırak sen buna inanmayı, düşündüğü, böyle bir şüpheye kapıldığı zaman da biz inciniriz. Böyle bir şey yok. Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kabul edilemez, akla ziyan bir yaklaşımdır, doğru bir şey değildir."

2004`deki MGK kararı

Bozdağ, 2004 yılı Ağustos ayında düzenlenen MGK toplantısında alınan karara ilişkin haber anımsatılarak, "Alınan bu karar doğrultusunda dershaneleri kapattığınız ve Fethullah Gülen grubunu MGK kararı ile izlediğiniz şeklinde iddialar gündemde. Bunun için ne diyeceksiniz?" sorusunu, "Bu belge bir karalama kampanyasının parçası olarak birileri tarafından kullanılıyor. Biz bunu bir defa tespit edelim. Yani bir karalama kampanyasının bir parçası" diye yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ABD gezisinin gündeme getirilmesi üzerine Bozdağ, "Sayın Başbakanımız, burada biliyorsunuz, başkan adaylarımızı açıkladı, bugünkü grupta açıkladı. Kılıçdaroğlu da Amerika`dan açıklıyor. Artık ulusalcılar herhalde yani bir daha buna bakarlar. Biz Ankara`da açıklıyoruz, İstanbul`da açıklıyoruz. İstanbul adayını Washington`da açıklıyor. Başka adayları oradan açıklayıp Türkiye`ye duyuruyor. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir