Açlık sınırı 20 bin lirayı aştı
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının ekim sonuçlarını açıkladı.
HAMZA DURMAZ- Açıklanan verilere göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını gösteren açlık sınırı 20 bin 431 TL'ye yükseldi.
Yoksulluk sınırı ise 66 bin 553 TL seviyesine yükseldi.
Rapora göre süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerinde süt ve yoğurt fiyatları stabil seyrederken, peynir fiyatlarında kısmi bir artış gözlendi.
Et grubunda dana eti fiyatında yüzde 5, kuzu eti fiyatında yüzde 3, tavuk fiyatında ise kilogramda yüzde 3 artış görüldü. Balık ürünlerinde ise mevsim etkisiyle birlikte çeşitlenme yaşandı. Geçen aya kıyasla balık fiyatları yüzde 5 oranında düştü, yumurtanın adet fiyatı 4 liranın üzerinde kalmaya devam etti. Kuru fasulye fiyatında ise yüzde 3 düşüş yaşandı.
Taze sebze ve meyve grubunda sebze fiyatlarının yüzde 21 arttığı, meyve fiyatlarının ise yüzde 22,5 azaldığı belirtildi. Patates ve kuru soğan fiyatlarının sabit kaldığı, sebze kilogram fiyatının 50,21 TL, meyve kilogram fiyatının 53,12 TL olduğu açıklandı.