• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Cinsel istismar davası ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl`de 16 yaşındaki E.A`ya yönelik "Cinsel istismarda" bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 8 uzman çavuşun duruşmasına bugün Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. E.A`ya yönelik "Cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, M.T, Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, O.G ve K.U isimli sanıkların yargılandığı duruşma 2014 yılı Mart ayına ertelendi.

Bingöl Adliyesi önünde karara tepki amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Bingöl Barosu Başkanı Erdal Aydemir`in de katıldığı açıklamada konuşan mağdur E.A`nın avukatı Canan Çakabey, karara tepki göstererek duruşmada her zaman olduğu gibi beklentilerinin aleyhinde kararlar çıktığını söyledi.

Sanıkların tutuklanmasını talep ettiklerini fakat bu talebin mahkeme tarafından reddedildiğini ifade eden Çakabey, "Biz sanıkların tekrardan tutuklanmasını talep ettik ancak sayın mahkeme hem bu talebimizi reddetti bununla birlikte de tüm sanıkların duruşmada vareste tutulmasına karar verdi. Biz bu kararın çok doğru olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Dosyada mağdureye ilişkin ruh beden sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor ile gerçek kimlik yaşının tespiti ile ilgili raporun alınmaması ile beraber dosyada ciddi bir eksikliğin oluştuğunu söyleyen Çakabey, "Dosyaya en fazla etki edebilecek bu iki raporun da daha alınmamış olması dosya da çok ciddi bir eksikliğin olduğunu gösteriyor. Buna rağmen tüm sanıkların duruşmadan vareste tutulmasını biz uygun bulmadık. Dosyanın duruşması mart ayına ertelendi." ifadelerini kullandı.

Yapılan celsede dinlenilen bazı tanıklar ile mağdurenin beyanlarının örtüştüğünü gördüklerini belirten Avukat Canan Çakabey, şu an için duruşmayı bekleyeceklerini söyledi.
 
(Nihat Kanat / Emrullah Araz-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir