• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"Engelimiz engelsizlerle olan engeldir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İl Genel Meclisi'nin engelli 2 üyesinden biri olan İl Genel Meclisi Ereğli Üyesi İshak Acar mecliste yaptığı konuşmada engellerinin engelsizlerle olan engel olduğunu belirti.

Konya İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarının 2. birleşimini yoklama ile açtı. Aciliyetine binaen İl Genel Meclisi üyelerinin verdiği önergelerin kabul edilip ilgili ihtisas komisyonlara havale edildiği ve komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Selvi, İl Genel Meclisi olarak geçmiş dönemde engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmet yaptıklarını kaydetti.

İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nün engelli sporcularına destek olduklarını hatırlatan Selvi, ayrıca engelli öğrencilerin okullarındaki fiziki şartların iyileştirilmesi ve özürlü asansörü yapılmasına yönelik kararın Meclis gündeminde olduğunun altını çizdi.

Selvi, daha sonra İl Genel Meclisi'nin engelli 2 üyesine çiçek verdi. Selvi'nin "Engel tanımayan üyemiz" yorumuyla kürsüye davet ettiği İl Genel Meclisi Ereğli Üyesi İshak Acar, "Bizim engelimiz engelsizlerle olan engeldir. Bu da ortadan kalkarsa engelimiz kalmayacak" şeklinde görüş belirtirken, Ilgın Üyesi Hasan Hüseyin Uğur, "Ben engelli değilim, engelli arkadaşlara yardımcı olmak isterim" dedi.(İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir