• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Dekan'dan 16. kişisel resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Medaş Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen açılışa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve eşi Perihan Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.
Sergi Konya ve kültürünü yansıtıyor.

 

Eserlerinde medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya'yı ve büyük mutasavvuf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin insan sevgisi, dünya görüşü ve hayat felsefesini yansıtmaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, "Çalışmalarımda, farklı dönemlere ait kültür katmanlarımızı arayıp tuvallerime taşıyarak günümüzün hatta gelecek nesillerin geçmişle olan bağlarını gündeme getirip, geçmişin de gelecek kadar önemli olduğunu vurgulamak istedim. Başta, Türk İslam mimarisinin vazgeçilmez bir unsuru olan kubbe ve diğer mimari öğeler, minyatürler ve bunların yüzyılların birikimi sonucu oluşturduğu plastik ifade dili, felsefesi, hem içerik hem de biçim olarak resimlerime yansımaktadır. Kubbe formuna eşlik eden Mevleviler, güvercinler ve at figürleri de yine bizim kültürümüzde derin izler bırakmış motifler olarak karşımıza çıkmaktadır." dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, sergideki çalışmaları tek tek gezerek resimler hakkında Prof. Dr. Elmas'tan bilgi aldı. Medaş Sanat Galerisi'ndeki serginin 29 Aralık 2013 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir