• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Engellilerle ilgili duyarlılık arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Engellilerle ilgili duyarlılığın artmasında engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı hedefleyen politikaların etkili olduğunu savunan Vali Doğan, burada STK'ların etkili olduğunu ifade etti.

 

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da bu noktada gelişmelerin yaşandığına değinen Vali Doğan, bu durumun başarıyı da beraberinde getirdiğini dile getirerek, "Nitekim engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılışında tam bir devrim yaşanmaktadır. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında engellilerin ürettiği ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Şunu da bilmekteyiz ki, önümüzde alınması gereken mesafeler, geçmişte yapmış olduklarımıza göre daha fazladır. Önceliği engelli kardeşlerimizin eğitim hakkına vermek üzere güzel işler yapmak niyetindeyiz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Nitekim şu günlerde biri otizm, diğeri zihinsel engelli bireylerin eğitimi için iki inşaat çalışmasının yürütülmesi, bu amaca ne kadar yakın olduğumuzu göstermektedir." ifadelerine yere verdi.

 

Van'ın çok yakında "Engelli Dostu Kent" olarak Türkiye'ye değer katacağını umut ettiklerini belirten Doğan, mesajının devamında ise, "Bu düşüncelerle, engelli kardeşlerimize engelleri aşma konusunda desteğimizi yineliyor; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine daha sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum." dedi.   (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir