• DOLAR 34.289
  • EURO 37.084
  • ALTIN 3022.902
  • ...
Katar'da ikinci gününe giren Gazze ateşkes görüşmelerinde son durum ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de olası ateşkes ve esir takasıyla ilgili müzakereler Katar'ın başkenti Doha'da devam ediyor.

Görüşmelere Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, CIA Şefi William Burns ve siyonist rejim sözde Dış İstihbarat Servisi (Mossad) Şefi David Barnea katılıyor.

Reuters'ın konuyla ilgili bilgi sahibi bir yetkiliden aktardığına göre görüşmelerde Gazze Şeridi'nde kısa süreli yeni bir ateşkes ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasına karşılık Hamas'ın elindeki bazı esirlerin serbest bırakılması görüşülecek.

Fox News'in bilgi sahibi bir kaynaktan aktardığına göre toplantının ana hedefi bir aydan daha kısa sürecek bir ateşkes üzerinde mütabakat sağlamak.

İşgal rejimi merkezli Haaretz gazetesi, Mossad şefinin ateşkes müzakerelerini sürdürmek üzere Katar'ın başkentinde kalacağını ve ilgili tarafların teknik ekiplerin birkaç gün içinde bir araya gelme olasılığının değerlendirdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar ise müzakerelerin önümüzdeki günlerde Gazze'nin yanında Lübnan'ı da kapsayan daha geniş bir ateşkesi görüşmek üzere daha büyük bir zirveye evrilebileceğini belirtti.

İsmi açıklanmayan kaynaklara atıfta bulunan Kanal 12, görüşmeler ikinci gününe girerken “ihtiyatlı bir iyimserlik” olduğunu, ancak diğer kaynakların “Sinvar'ın suikastından sonra devam eden müzakerelerin dinamiklerine rağmen, her iki taraftan da esneklik gelmediği sürece gerçek bir ilerleme olasılığının olmadığı” endişesini dile getirdiğini bildirdi.

Kanal 12, “Sinvar olmasa bile Hamas savaşın sona ermesi ve Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme talebinde ısrar etmeye devam ederken, İsrail savaşa devam etmeyi ve Philadelphi Koridoru'ndaki varlığını sürdürmeyi talep ediyor” dedi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir