• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Sayaç değiştirme kampanyası 31 Aralık'ta bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - DİCLE EDAŞ'tan yapılan açıklamada, sayaç değiştirme kampanyasının 31 Aralık'ta sona ereceği belirtilerek tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara ise 'Kaçak elektrik kullanım cezası'nın uygulanacağını bildirdi.


Yapılan açılamada, "Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, özelleştirme sonrası iyi niyetli olarak tüketici lehine gerçekleştirdiği kampanyaların sona ermesinin ardından, yasal haklarını kullanma yönünde çalışma başlattı. Böylece, bölgede elektrik kullanımında yeni bir dönem başlatılmış olacak." denildi.


Açıklamada, sorumluluğunu yerine getirmeyen abonelerle ilgili bundan sonra yasal haklarını kullanma kararı aldıkları belirtilerek, "Bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde abonelerimizden usulsüz elektrik kullanmamalarını ve tükettikleri elektriğin bedelini ödemelerini talep etmekteyiz. Usulsüz kullanımla mücadele ve borç tahsilatı ile ilgili çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sebeple, borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceği, haklarında hukuki ve icra takiplerinin başlanacağı, gerekirse haciz yoluyla kullandıkları trafolara dahi el konulacağının bilinmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.


Açıklamanın devamında, başlattıkları sayaç değiştirme kampanasının ise 31 Aralık'ta sona ereceği vurgulanarak, kendi isteği ile müracaat etmeyen ve ekiplerin tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara, 'kaçak elektrik kullanım cezası'nın uygulanacağı ve Cumhuriyet Savcılıkları'na suç duyurusunda bulunulacakları kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir