• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
RİDA`dan Suriye için yeni yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - RİDA-DER (Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, "Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye`de halk, kış öncesi endişeli. Çeşitli salgın hastalıkların baş gösterdiği ülkede yaşam savaşı veren Suriyeliler, iç savaş, açlık ve hastalıkların yanı sıra şimdi soğuk hava ile de mücadele etmek zorunda. Çatışmaların başladığı günden bu yana Suriye`deki gelişmeleri yakından takip eden RİDA-DER, kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde yardım kampanyası başlatmıştır." dedi.

Yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanan RİDA-DER`in yardım kampanyasına, "Uygulamalı Değerler Eğitimi" kapsamında 4 okul destek verecek. Karatay Hüseyin Sevim Köroğlu Orta Okulu, Karatay Toki Anadolu Lisesi, Karatay Kocatepe İlkokulu ve Konya Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen, öğrenci ve velilerinin desteği ile yürütülecek kampanyada yardımların temelini, un, şeker, battaniye, giyecek, ayakkabı, nakit yardımı ve mutfak malzemeleri oluşturuyor.

Şahin, "İç savaşın patlak verdiği dönemde Suriye`den Türkiye`ye gelen ilk mülteci grup, Hatay`ın Yayladağ mevkiine yerleştirilmişti. Dernek olarak bölgeye gıda, bebek bezi, bebek maması giysi, ayakkabı vb. gibi acil yardım malzemelerini ulaştıran ilk sivil toplum örgütlerinden biriyiz. Daha sonra defalarca düzenlediğimiz kampanyalarda topladığımız yardımları, bizzat dernek yönetim kurulu üyelerimizin nezaretinde Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bizzat yerinde dağıttık. Gaziantep İslâhiye`deki Suriyeli yetim yavrularımıza yönelik düzenli olarak yardımımız ise sürüyor. Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde dernek yönetimi olarak yeni bir yardım kampanyası başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kampanya çerçevesinde toplanacak yardımların un, şeker, giyecek, ayakkabı ve mutfak malzemeleri gibi temel ihtiyaçları kapsadığına dikkat çeken Mehmet Şahin, kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler vatandaşların yukarıda ismi zikredilen okullar ile ridader.org üzerinden online bağışla, 0332 234 16 16 nolu telefondan ve Adnan Menderes Sebze Hali çıkış kapısı karşısındaki RİDA-DER`in merkez binası ile irtibata geçebileceklerini söyledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir