• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
SON DAKİKA
İşgal rejimi Gazetecileri hedef alıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten beri işgal ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde şehit edilen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

İşgal güçlerinin düzenlediği saldırıda, Aksa Televizyonu Dijital Medya Departmanı Başkanı Said Rıdvan, Sened Haber Ajansında çalışan Hamza Ebu Silmiyye ve Kudüs Vakfında gazeteci olarak çalışan Hanin Mahmud Barud'un şehit olduğu ifade edildi.

Gazetecilerin katledilmesiyle, işgal rejimin Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı soykırım başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşamını yitiren basın mensuplarının sayısının 180'e yükseldiği kaydedildi.

İşgal rejimin, Filistinli gazetecileri hedef alması ve katledilmesini kınandığı açıklamada, uluslararası toplum ile kurumlarına işgal rejimini caydırma, işlediği bu suçlardan ötürü onu uluslararası mahkemelerde kovuşturma ve soykırımı ile Filistinli gazetecilere yönelik cinayetleri durdurması için baskı uygulama çağrısı yapıldı.

Filistin haber ajansı WAFA ise 3 gazetecinin, işgal savaş uçaklarının bugün Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı "Esma" okuluna düzenlediği saldırıda katledildiklerini bilgisini geçti.

Gazze'deki hükümet, işgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki gazetecileri, "Filistinlilerin sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasten öldürdüğünü" belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir