• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Tunceli'de afet bilinci için seferberlik başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem kuşağında yer alan kentte Valilik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatıyla da kent genelinde "Afette bekleyen değil, harekete geçen ol" mottosuyla her yaştan insanın afetlere karşı bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında AFAD, Polis Arama Kurtarma (PAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ile gönüllülerden oluşan ekipler belirli aralıklarla ilçeleri ziyaret ediyor.

Kaymakamlar ve kurum müdürleriyle ortak hareket eden ekipler, planlamaları doğrultusunda Ovacık ve Pertek ilçelerinde 2 gün süren bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sokakları gezip bilgilendirme yaptılar

İlçelerde kurdukları çadırlarda konaklayan ekipler, gruplar halinde sokakları gezerek karşılaştıkları çocuklara, gençlere ve yaşlılara afetlerle ilgili broşür dağıttı.

Bazı alanlara da afiş yapıştıran ekipler, kamu binaları ve iş yerlerinde yaptıkları tatbikatlarla vatandaşlara deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

 

 

 


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir