• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Darbeciler, Filistinlileri Vatandaşlıktan Çıkarmaya Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da 3 Temmuz`da düzenlenen darbenin ardından iktidara gelen cunta yönetimi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde kendilerine Mısır pasaportu verilen Gazzeli Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmaya başladı.
 
Mısır ve Arap basınında yer alan haberlere göre, annesi Mısırlı olan Hamas`ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud Zahar da karardan etkilenecek isimler arasında yer alıyor.
 
Muhammed Mursi döneminde, annesi Mısırlı olan ve Gazze`de yaşayan çok sayıda Filistinliye vatandaşlık hakkı verildiğini belirten kaynaklar, darbe sonrası Mısır`da oluşan siyasi atmosferde bu kişilerin ellerinden pasaportlarının alınmasına karar verildiğini kaydetti. Kararda, Kahire ile Gazze`deki Hamas yönetimi arasındaki siyasi gerginliğin belirleyici olduğu iddia edildi.
 
Mısır basınında yer alan haberlerde ise, ülkedeki yasaların, yeni vatandaşlık alan kişilerin ilk beş yıl hiçbir politik faaliyet içinde yer almamasını şart koştuğu hatırlatıldı.
 
Darbe karşıtlarına göre ise, özellikle Hamas ve diğer politik hareket mensupları özel biçimde hedef alınmış durumda. Öte yandan, geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen gösteriler sırasında üniversite öğrencisi Muhammed Rıza`nın öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir