• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Avrupa ülkesinin Rusya korkusu!  2,1 milyar avroluk füze alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Savunma Bakanlığı, ülkenin savunmasını güçlendirmek amacıyla 2,1 milyar avro değerinde 600 adet Taurus seyir füzesi satın almayı planladığı iddia edildi.

Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre, Savunma Bakanı Boris Pistorius, orduyu yeni bir uzun menzilli Taurus füze modeliyle donatmak için harekete geçti. Bakanlık, bu alım planını 2025 yılı bütçesi kapsamında gizli ibareli bir taleple bütçe komisyonuna iletti.

Haberde, 600 füzenin ilk teslimatının 2029 yılında gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ve toplam maliyetinin 2,1 milyar avro olacağı belirtildi.

Almanya Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) envanterinde şu anda 500 kilometreden fazla menzile sahip ve Tornado, F-15, F-18 gibi savaş uçaklarından ateşlenebilen yaklaşık 600 Taurus seyir füzesi bulunuyor.

Avrupalı silah şirketi MBDA tarafından geliştirilen silah, düşman hatlarının gerisindeki komuta sığınakları, mühimmat ve yakıt depoları, hava alanları ve köprüler gibi yüksek değerli hedefleri imha etmek üzere tasarlandı.

Hükümet, Taurus seyir füzesinin uzun menzili ve Rusya içindeki hedeflere karşı kullanılabileceği endişesiyle Ukrayna'nın Taurus tedarik etme taleplerini defalarca reddetmişti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı "dönüm noktası" olarak nitelendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Bundeswehr'in modern silahlarla yeterince donatılması için 100 milyar avroluk ek fon açıklamıştı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir