• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
İşgal rejimi, Batı Şeria'yı adım adım gasp ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, işgal rejimin Batı Şeria'da 9 yıl süresince Filistinlilerin evlerine gönderdiği yıkım emirlerine ilişkin bir rapor yayımladı.

İşgal rejimin 2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan 7 bin 783 Filistinliye evinin ya da binasının yıkımı için tebliğ gönderdiği kaydedilen açıklamada, yıkım faaliyetlerinin El-Halil, Beytüllahim, Ramallah ve Selfit kentlerinde yoğunlaştığı aktarıldı.

İşgal rejimin yıkım faaliyetlerinin 2023 yılında rekor seviyeye çıktığı; işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 1333 Filistinliye evinin yıkımı için tebligat gönderildiği ifade edildi.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi raporunda, "İşgalci devletin Filistin topraklarını boşaltmak amacıyla kuşatmayı yoğunlaştırdığı" uyarısında bulunuldu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerden gasp edilen topraklarda kurulan yerleşim yerlerinde 720 binden fazla siyonist gaspçı yaşıyor.

Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Filistin topraklarının gasp edilmesini "yasadışı" olarak kabul ediyor. Filistinlilerin topraklarının ve evlerinin gasp edilmesinin iki devletli çözümü baltaladığı konusunda uyararak, işgal rejimin bu faaliyetleri durdurması çağrısında bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir