• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması'na katılanlar: Kur’an-ı Kerim ruhların gıdasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, 'Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması' sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışma, Şanlıurfa valiliği himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışmasına katılan katılımcılar, yarışma hakkında duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

“Kur'an-ı Kerim'in birleştiriciliğini görüyoruz”

İsmail Öğün

Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden İsmail Öğün, "Böyle bir programın Peygamberler şehri Şanlıurfa'da icra edilmesi mutluluk vericidir. Ankara'daki olayın ardından böyle bir etkinliğin olması bizlere teselli oluyor. Burada herkes tek dilde konuşuyor. Burada Kur'an-ı Kerim'in birleştiriciliğini görüyoruz. Tevhid inancına sahip olan herkes, hangi ülkeden gelirse gelsin, burada Kur'an-ı Kerim'i tilavet ediyor. Bu bizim için mutluluk verici. Şanlıurfa'da olması, bilhassa çok daha güzel. Kur'an-ı Kerim harflerimize şifadır, ruhların gıdasıdır. Kur'an-ı Kerim, ölü olan ruhlarımızı ihya etmek için gelmiştir. Zaten milletin ihyası, Bediüzzaman Hazretlerinin dediği gibi dinle olur. 'Din, hayatın hayatın hem ruhu hem de esasıdır.' Eğer biz manen ihya olursak, her şeyimize iyi olur. En çok manevi ihyaya ihtiyacımız var." dedi.

“Gazze’deki hafızların da katılmasını isterdik”

Mehmet Akbaş

Mehmet Akbaş ise, "Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Bu güzel etkinliğin Şanlıurfa'da yapılmasına emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Böyle bir etkinliğin Kur'an'ın güzel okunması ve anlaşılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Buradan Gazze'ye selam gönderiyorum. Oradaki hafızların da katılmasını isterdik, ancak maalesef soykırım altındalar ve bomba altında inliyorlar. Buradan inşallah okunan Kur'an-ı Kerimler onlara ilaç olacaktır; onlara ithaf ediyoruz." diye konuştu.

“Kur'an-ı Kerim'i dinlerken içime huzur doluyor”

Zeynep Esma Kayam

Duygu ve düşüncelerini paylaşan Zeynep Esma Kayam, "Kur'an-ı Kerim'i dinlerken içime huzur doluyor. Kur'an-ı Kerim'i okuyan diğer arkadaşlarımın da iyi hissettiğini düşünüyorum. Şanlıurfa'da yapılması çok güzel oldu; başka bir şehirde olsaydı gidemezdik. Urfa'da olması daha iyi oldu; böyle bir ortama katılmaktan mutluyum." şeklinde konuştu.

“İnşallah onlar gibi hafız olurum”

Anzılha Kalınağaç

Anzılha Kalınağaç, "Program çok güzeldi, bizim için bir anlamı oldu. Çok mutlu oldum. Ben de inşallah onlar gibi hafız olurum diye düşünüyorum. Dinlerken heyecanlandım, biraz seslere karşı şaşırdım; çünkü bu kadar güzel Kur'an-ı Kerim okuyan birini daha görmemiştim. Program, iyi ki Şanlıurfa'da olmuş. Eğer başka bir yerde olsaydı, hatırlamazdık ve zorumuza giderdi." dedi.

“Programa katılmak güzel hisler uyandırdı”

Hatice Kübra Öğün

Hatice Kübra Öğün de şunları söyledi:

"İnşallah hafız olmayı düşünüyorum. Programa katılmak güzel hisler uyandırdı. Çok iyi bir şeydi, bana yaradı. İnşallah arkadaşlarıma da fayda vermiştir. Çok güzel bir şeydi, inşallah hafız olacağım." 

Avşin Yalçın

Avşin Yalçın da "Bu programa geldiğim için çok mutluyum. Bu program bizim için çok yararlı oldu, örnek oldu. İnşallah biz de hafız oluruz. Kur'an-ı Kerim okuyanları dinlerken mutluluk hissettim." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir