• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Suudi ve Umman, işgalcilerin İran'a saldırısını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin İran'a yönelik egemenliğini ve uluslararası yasa ve normları ihlal eden saldırısını kınadığını ifade etti.

Krallık, bölgede devam eden gerilime ve çatışma alanlarının genişlemesine karşı olan tutumunu kararlılıkla sürdüğünü, bunun bölge ülkelerinin ve halklarının güvenliği ile istikrarını tehdit ettiğini vurguladı.

"Tüm tarafları azami itidalli olmaya ve gerilimi azaltmaya" çağıran Suudi, bölgede devam eden askeri çatışmaların sonuçlarına karşı uyarıda bulundu.

Bu bağlamda, Krallık, uluslararası toplumu, etkili tarafları gerilimi azaltma ve bölgedeki çatışmaları sona erdirme konularında üzerlerine düşen rol ve sorumlulukları üstlenmeye davet etti.

Umman

Umman Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak İran'a yönelik siyonist hava saldırısını şiddetle kınadı.

Açıklamada, "İsrailin İran'a saldırısı, bu ülkenin egemenliğinin ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu eylem, şiddet çemberini yoğunlaştıracak ve diplomatik kanallardan gerilimi düşürme ve krizleri kontrol altına alma çabalarını yok edecektir.

İşgal rejimi, bugün sabahın erken saatlerinde İran’a yönelik hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İran medyası ise işgalin Tahran’da 3 üsse saldırı girişiminde bulunduğunu ancak İran hava savunmasının bu saldırılara karşı koyduğunu aktardı. Saldırılarda 2 İran askerinin de hayatını kaybettiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir