• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Sudan'da paramiliter saldırıda 50 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezira eyaletinin başkenti Vad Medeni'deki gönüllü bir grup olan direniş komitesi, "Cuma sabahı, RSF milisleri El Kamlin yerleşimine bağlı Elseriha köyünü yoğun bir şekilde top atışına tuttu ve bombaladı." açıklamasını yaptı.

Saldırıda 50'den fazla sivilin hayatını kaybettiği, bazıları ağır 200'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sivil toplum örgütü Gezira Konferansı'ndan yapılan açıklamada, Cuma günü şafak vakti itibarıyla RSF güçlerinin Gezira eyaletinin kuzeyindeki El Kamlin yerleşim birimine bağlı El Seriha köyüne baskın düzenlediği, silahlarını ve toplarını yüksek binaların tepesine yerleştirdiği ve silahsız vatandaşlara ateş açtığı belirtildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, RSF'nin Gezira eyaletine bağlı köy ve şehirlere yönelik "misilleme saldırılarını" kınadı.

Bakanlık, RSF'nin kabile ve bölge temelli baskınlar yürüttüğünü, bunun da soykırım ve "etnik temizlik" anlamına geldiğini belirtti.

Sudan, Nisan 2023 ortasından bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ile RSF arasındaki ölümcül bir çatışma nedeniyle harap oldu. Silahlı Çatışma Yeri ve Olay Veri Projesi tarafından 14 Ekim'de yayınlanan bir durum raporuna göre, çatışma 24 bin 850'den fazla ölüme yol açtı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir