• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
150'den fazla ölü ve yaralı  GAZZE’NİN KUZEYİNDE KATLİAM VAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Bir yılı aşkın bir süredir dünyanın en büyük hapishanesi haline gelen Gazze’de; vahşi, barbar, soykırımcı, siyonist terör örgütü tarafından korkunç bir katliam tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmekte… Çoğu masum çocuk ve kadınlardan oluşan on binlerce Müslüman, özellikle başta ABD ve Batı ülkelerinin destekleri ile terörist çete tarafından alçakça soykırıma uğramakta…

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze’de 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli şehid oldu, 100 bin 544 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Dünyada insaf ve adalet sahibi milyonlarca insan da bu vahşi katliama karşı meydanlarda sosyal medya mecralarında Gazze’nin feryadını haykırmakta…

Halkı Müslüman olan ülkelerin hemen tamamında Müslümanlar; Gazze’ye destek olmak için mitingler, etkinlikler, boykotlar gerçekleştirmekte…

Fakat tüm bu tepkiler kudurmuş bir çete ve yandaşı olan barbar Batı ülkelerin vahşetini durdurmaya yetmemekte…

Artık dünyanın her an kanayan yarası haline gelen Gazze’de vahşi katliamlar adeta bir rutin halinde devam etmekte…

CİBALİYA BÖLGESİNDE "KORKUNÇ" BİR KATLİAM YAŞANDI

Son olarak Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, siyonist terör çetesinin 20 gündür soykırım ve etnik temizlik gerçekleştirdiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde "korkunç" bir katliam yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "israilin bombardımanında 150'den fazla kişinin öldüğü ve yaralandığı, saldırıya hedef olanları kurtarmak için harekete geçilemediği" ifade edildi.

Siyonist terör çetesi ordusunun, En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi, Ebu el-Kumsan, Akl ebu Raşid, Ebu et-Tarabiş, Zakul ve Şalan ailelerine ait evleri bombaladığı kaydedilen açıklamada, siyonist terör çetesinin bölgedeki yerleşim bölgesinin tamamını bombaladığı, Filistinlilerin yaralıların taşınması için imdat çağrıları yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, siyonist terör çetesi ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivil savunma ve sağlık hizmetlerinin çalışmalarını engellemesi sonucu ölü ve yaralıların naklinde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekildi.

SİYONİST TERÖR ÇETESİNİN GAZZE'NİN KUZEYİNDEKİ FİLİSTİNLİLERİ GÖÇE ZORLAMA PLANI

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine 5 Ekim'de yoğun hava saldırıları düzenleyen siyonist terör çete ordusu, 6 Ekim'de söz konusu bölgelere kara saldırısı başlattı.

Bu adımın, daha önce siyonist rejim basınına yansıyan ve "generallerin planı" olarak bilinen, Siyonistler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.

Siyonist terör çetesinin sözde ordu sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

Filistinlilere Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitme çağrısı yapan Adraee'nin paylaştığı haritanın, siyonist terör çetesi ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin "generallerin planına" benzerliği dikkati çekmişti.

"Generaller Planı" adını taşıyan bu plan, Filistinlileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden tehcir etmeyi, ardından bölgenin kuşatılması, gıda, yakıt ve temiz su girmesine izin verilmemesini öngörüyor.

HAMAS’tan hastane saldırısına tepki:

EN ÇİRKİN VE VAHŞİ SOYKIRIM!

Kemal Advan Hastanesi'nin ablukaya alınması ve çocuk yoğun bakım ünitesini alçakça vurulmasının ardından HAMAS'tan yapılan açıklamada, soykırımcı siyonist çetenin Gazze’deki hastanelerde en çirkin ve vahşi soykırımı işlediği belirtilerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bu barbarlığa karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

GAZZE

Soykırımcı vahşet ordusunun, 20 gündür yoğun kuşatma ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya alması ve çocuk yoğun bakım ünitesini vurmasının ardından HAMAS'tan yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "faşist israil ordusunun, Gazze'nin kuzeyinde işlediği vahşi suçların çerçevesini genişlettiği, Meşru Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldığı ve yaralı, hasta ve sağlık çalışanlarıyla birlikte hastaneyi vurduğu" ifade edildi.

Gazze'deki hastanelerin, soykırımcı siyonist çetenin "ölüm ve terör" makinesi tarafından savaş alanlarına dönüştürüldüğü, bu yerlerde en vahşi ve çirkin soykırımın işlendiği vurgulandı.

Soykırımcı siyonist çetenin hastaneleri ablukaya almasının, savaş suçu ve yasaların ihlali olduğuna dikkati çekilen açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) "israilin, sivillere karşı işlediği suçların sona ermesi için harekete geçme" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, soykırımcı siyonist çetenin, barınma merkezleri, hastaneler ve uluslararası hukukla korunan diğer mekanlara yönelik saldırılarına son verilmesi istendi.

Soykırımcı siyonist çetenin alçak ordusu, Gazze'nin kuzeyinde 5 Ekim'de başlattığı yoğun saldırılarını artırarak sürdürüyor.

HAMAS, TERÖRİST ÇETENİN SOYKIRIM VE TEHCİR POLİTİKASINA KARŞI ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİNİ KINADI

Öte yandan HAMAS, siyonist çetenin Filistinlilere yönelik işlediği katliam ve zorla yerinden etme politikasına karşı uluslararası toplumun sessizliğini kınarken ABD'nin Tel Aviv'e verdiği desteğe de tepki gösterdi.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de özellikle barınma merkezlerinde savunmasız sivillere yönelik katliamların devam etmesi, savaşlarda sivilleri korumayı amaçlayan uluslararası yasa ve sözleşmelerin açıkça göz ardı edildiğini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

"Düşman (israil), bir yıldır savunmasız sivillere karşı gerçekleştirdiği Holokost'u meşrulaştırmak için hâlâ yalan ve aldatma politikasını sürdürüyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, okullarda ve barınma merkezlerinde direnişçilerin varlığına ilişkin yalan ve tekrarlanan iddiaların, çoğu çocuk, kadın ve masum sivillerden oluşan katliam kurbanlarının isim ve beyanlarıyla yalanlandığına dikkati çekildi.

Açıklamada, siyonist çetenin Filistinlilere yönelik işlediği katliam ve zorla yerinden etme politikasına karşı uluslararası toplumun sessizliği kınandı ve ABD'nin Tel Aviv'e verdiği desteğe tepki gösterildi.

HAMAS ayrıca Arap ve İslam dünyasına, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere,"Nazi işgalinin Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçunu durdurmak ve Siyonist savaş suçluları ile onların destekçilerini insanlığa karşı işledikleri suçlardan sorumlu tutmak için derhal harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

İşgal çetesi Han Yunus’ta

10'U ÇOCUK 38 FİLİSTİNLİYİ ŞEHİD ETTİ

Siyonist terör çetesinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli şehid oldu.

HAN YUNUS

Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada, Siyonist terör çetesi ordusunun Han Yunus'ta "el-Fera" ailesine ait evi hedef aldığını, çok sayıda kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.

Tanıklar, Siyonist terör çetesi savaş uçakları ile topçu birliklerinin kentin güneyindeki el-Menara, Maan, eş-Şeyh Nasır, Giyzan en-Neccar mahallelerini hedef aldığını ve bu sebeple yüzlerce Filistinli ailenin Han Yunus'un batısına doğru yerinden edildiğini söyledi.

Siyonist terör çetesi ordusunun gece saatlerinde kentin doğusundaki bölgelere sınırlı kara saldırıları düzenlediğini söyleyen tanıklar, bununla eş zamanlı olarak hava saldırılarının da düzenlendiğini belirtti.

Tanıklar, Siyonist terör çetesi ordusunun karadan girdikleri bölgede Filistinlilerin evlerinde ve mülklerinde ciddi zarara yol açtığının altını çizdi.

Han Yunus'tan sağlık kaynakları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist terör çetesi ordusunun kentin doğu ve güney bölgesindeki mahallelere yoğun saldırıları sebebiyle Nasır ve Gazze-Avrupa hastanelerine 10'u çocuk 28 Filistinlinin cenazesi ile 40 yaralının getirildiğini aktardı.

Siyonist terör çetesinin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. AA

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir