• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.336
  • ...
Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Oruç Reis gemisinin gelişini "tarihi bir adım" olarak değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Somali açıklarında sismik çalışmalar yapacak Oruç Reis gemisini karşılama töreninde konuşan Mahmud, Somali'nin yeni bir döneme başladığını söyledi.

Mahmud, Türkiye'nin Somali'yi dünyanın gündemine taşıdığını belirterek, "Tüm dünya 'Biz sizinle ne yapabiliriz?' diye soruyor. 'Burada fırsatlar varmış.' diyorlar. Dünya, Somali ile ilişkilerini yeniden gözden geçiriyor." dedi.

Somali halkına bu fırsatı değerlendirme çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Mahmud, "Bugün tarihi bir gün. İyi bir fırsata sahip olduğumuzun öne çıktığı bir gün. Fırsatlar kendiliğinden gelmez. Fırsatlar yaratılır ve değerlendirilir." diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Somali'de yeni görev yerine ulaştığını duyurmuştu.

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'te, 5 Ekim'de İstanbul Boğazı'ndan Somali'deki yeni görev yerine uğurlanan Oruç Reis'e ilişkin, "Oruç Reis kıtaları aşan yolculuğunda görev yerine ulaştı. Yerli ve milli sismik araştırma gemimizi bugün Somali'de karşılıyoruz." paylaşımında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir