• DOLAR 34.267
  • EURO 37.164
  • ALTIN 3009.964
  • ...
Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK, Birleşmiş Milletlerin (BM) Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlara katılımına ilişkin verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tezkere üzerinde Saadet Partisi Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, bugün dünyada devam eden 28 aktif çatışmadan sekizinin Afrika kıtasında yaşandığını belirtti.

Torun, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin de bu trajik tablonun bir parçası olduğunu, çatışmalar nedeniyle halkın yerinden edildiğini, ülkenin istikrarsızlaştığını ve insani yardıma muhtaç hale geldiğini söyledi.

Bu istikrarsızlığın bölgeyi krize sürüklediğine işaret eden Torun, "Bu bağlamda BM, Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonuyla (MINUSCA) sivillerin korunması ve insani yardımların ulaşması için devreye girmiştir. Bölgede istikrar ve kalıcı barış için daha etkin tedbirler gerekirken en azından bu yöndeki uluslararası iradeyi ortaya koymak adına bu misyonun sürmesi önemlidir. İnsani krizlere karşı duyarlı bir tavır izleyen Türkiye için tutarlılık ve Afrika'da izlediği aktif dış politika açısından da bir uyumluluk gereği MINUSCA için bu tezkerenin onaylanmasını önemli buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir