• DOLAR 34.236
  • EURO 37.14
  • ALTIN 3009.52
  • ...
HAMAS, "Generaller Planını" boşa çıkarmak için yoğun temaslarda bulunuyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

HAMAS yetkilileri, işgalci kuvvetlerin planlarını boşa çıkarmak, Gazze Şeridi'nde özellikle kuzeyde, uygulanan soykırım ve katliamları durdurmak amacıyla yoğun siyasi ve diplomatik temaslar başlattı.

Hareketten yapılan açıklamaya göre HAMAS yetkilileri, gerçekleştirdiği ve halen sürdürdüğü siyasi temaslar sırasında, "Generaller Planının" uygulanmasının yol açacağı zorunlu göç ve yıkıma karşı uyarıda bulundu.

Her gün gerçekleşen katliamların boyutuna dikkat çeken HAMAS, işlenen vahşetin, insanlığın hayal edebileceği en korkunç terör, soğukkanlılıkla çocukların ve kadınların öldürülmesi, 150 bin kişinin sistematik olarak yerinden edilmesi, gıda, ilaç ve su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması, özellikle hastaneler olmak üzere tüm altyapının yok edilmesi olduğunu belirtti.

Bu kapsamda, HAMAS yetkililerinden heyetlerin şu anda Türkiye, Katar ve Rusya’yı ziyaret ettiği, ayrıca, Mısır, Birleşmiş Milletler ve İran ile de temaslar kurduğu ifade edildi.

Görüşmelerin, bölgedeki diğer ülkelerin liderleri ve yetkilileriyle de sürdürülmesinin planlandığını belirtilen açıklamada HAMAS, medya kuruluşlarını, bu bölgede her gün yoğun bir şekilde işlenen işgal suçlarını ortaya çıkarmaya çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir