• DOLAR 34.237
  • EURO 37.085
  • ALTIN 3007.498
  • ...
İşgalciler, Gazze'deki gazetecileri hedef alma tehdidinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu sözcüsü, gazetecilerin yakında hedef alınacağı yönünde tehditlerde bulundu.

Gazeteciler ise bu tehditlere meydan okuyarak, Gazze halkının yaşadığı sıkıntıları ve her gün maruz kaldıkları katliamları aktarmaya devam edeceklerini belirttiler.

Gazeteciler, Gazze'deki günlük katliamları haber yapmaya devam ediyor, Enes El Şerif, özellikle kuzey Gazze'deki Cebaliye Mülteci Kampı'ndan savaşın başından beri trajik görüntüleri aktarmasıyla öne çıkıyor.

Enes El Şerif'in yanı sıra bu gazeteciler arasında Hüsam Şubat, Eşref El-Siraç, Ala Selame, İsmail Ebu Amr ve Talal El-Aruki yer alıyor.

Bu arada HAMAS, işgal ordusunun gazetecileri hedef alma tehdidini kınayan açıklamalarda bulunarak uluslararası kurumları önlem almaya çağırdı.

HAMAS açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Siyonist işgal ordusunun, El Cezire kanalındaki bazı gazetecilerin direniş gruplarına mensup olduğu yönündeki yalan iddiaları, bu gazetecilerin Kuzey Gazze’deki zorunlu göç ve korkunç katliamları mesleki sorumlulukları gereği haber yaparken ortaya atılmış bir iftiradır.

Bu, onları hedef almak için yapılan açık bir kışkırtmadır ve işgalin yaklaşık 177 gazetecinin hayatına mal olan faşist politikalarının bir parçasıdır. Amaç, gazetecileri korkutmak, görevlerini yapmalarını engellemek ve işlenen vahşeti, soykırımı ve açık ihlalleri örtbas etmektir.

İşgalin bu yalan iddiaları, El Cezire gazetecilerini hedef alma niyetini önceden ilan etmektedir. Daha önce de aynı şekilde, kanaldan, birçok yerel ve uluslararası medya kuruluşundan gazeteciler sistematik katliam ve öldürme politikasının hedefi olmuştur.

Uluslararası toplumu, basın ve insan hakları kuruluşlarını, Filistin’de görev yapan gazetecilere karşı işgalin uygulamalarını, ihlallerini kınamaya ve onları işgalin vahşeti ve tüm uluslararası norm ve sözleşmeleri aşan suçlarına karşı korumak için acil önlemler almaya davet ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir