• DOLAR 34.244
  • EURO 37.091
  • ALTIN 3014.223
  • ...
İşgalciler, Gazze'nin kuzeyine 20 gündür yoğun kuşatma ve saldırı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu, 20 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivilleri kasıtlı olarak tamamen yerinden ediyor, havadan ve karadan bombardımanını yoğunlaştırıyor.

20 günlük saldırılar boyunca hastaneler hizmet dışı bırakıldı, gıda ve ilaç malzemelerinin girişi engellendi. Bunca süredir devam eden katliamlar nedeniyle kuzey Gazze'de kıtlık felaketi korkutucu bir şekilde şiddetlendi.

İşgal ordusu, sivilleri güneye kaçmaya zorlamak için Cebaliye mülteci kampı ile Saftawi ve El Tavam bölgelerindeki evleri ve yerleşim meydanlarını havaya uçurmaya ve yakmaya devam ediyor.

İşgalin Cebaliye ve Beyt Lahiya'da gerçekleştirdiği bombardımana ve imha savaşına rağmen, işgal kuzeydeki hastanelerde yerinden edilmişleri, hastaları ve sağlık personelini kuşatmaya devam ederken, birçok sivile evlerini terk etmeyi reddediyor.

Beyt Lahiya ve Cebaliye kampının sokaklarında onlarca şehit ve yaralı var ve işgal, onların kuşatma altındaki hastanelere nakledilmelerini engelliyor ve giriş veya çıkışlarda yerinden edilmişleri, hastaları ve sağlık personelini hedef alıyor.

Saftavi bölgesi, Nuseyrat mülteci kampının batı ve doğu mahalleleri, sürekli topçu bombardımanı ve ağır silah ateşine de maruz kalıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir