• DOLAR 34.27
  • EURO 37.125
  • ALTIN 3003.633
  • ...
Gazze'deki hükümet duyurdu: Tampon bölgeye dönüştürmeye çalışıyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, AA muhabirine işgal ordusunun, son zamanlarda Gazze Şeridi'nin kuzeyinde uyguladığı politikalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Zorla yerinden etme

Ofis Müdürü Sevabite, işgal ordusunun birkaç gündür Gazze'nin kuzeyindeki barınma merkezlerinde yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını yaktığını söyledi.

Sevabite, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yaklaşık 19 gündür yoğun kara ve hava saldırısı düzenleyen ve bölgeyi kuşatan işgal ordusunun, barınma merkezlerindeki "yerinden edilmiş insanların peşine düşerek onları tahliye etmeye zorlamaya kuzeyden göndermeye başladığını" dile getirdi.

İşgal ordusunun, kuzeydeki çeşitli barınma merkezlerini boşalttıktan sonra yerlerinden edilenlerin çadırlarını yakmaya başladığını ifade eden Sevabite, "İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgesinin kendi işgaline tabi bir tampon bölgeye dönüştürülmesini içeren yerinden etme hedefine ve planına ulaşmayı amaçlıyor. Bu kabul edilemez ve uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir