• DOLAR 34.297
  • EURO 36.992
  • ALTIN 2992.111
  • ...
HÜDA PAR'ın gençlik haftası etkinliklerinin finali Diyarbakır'da yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın her yıl gerçekleştirdiği gençlik haftası etkinlikleri bu sene "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temasıyla tamamlandı. HÜDA PAR Genel Merkezi düzeyinde birçok il ve ilçelerde gerçekleştirilen etkinliklerin final programına Diyarbakır ev sahipliği yapacak.

Hafta sonu düzenlenmesi planlanan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Demir, belirlenen "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temasının anlamının yanı sıra programın içeriği ve katılımcılarla ilgili bilgi verdi.

"Gençlik olarak vicdan ve merhamet, temel değerler ve insanlıktan uzak bir hayat süremeyiz"

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri gençlik haftası etkinliklerini bu yıl "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temasıyla sürdürdüklerini belirten Demir, "Gençlik haftası geçtiğimiz yıllarda daha çok eğlenceli içeriklerle geçerken bu sene Gazze'de işlenen soykırım nedeniyle hem oradaki kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek hem de gençliği Gazze’de işlenen soykırım hakkında bilinçlendirmek maksadıyla bu tema ile etkinliklerimizi düzenliyoruz." dedi.

Demir, "Gazze'de katledilen gençler var, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar var. Bizler de Hür Gençlik olarak gençliği elinden alınan, kendilerine hayat hakkı tanınmayan, ömürlerinin baharında hayattan koparılan, soykırıma maruz kalan gençlerin akranları olarak onlara destek olmak ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek adına etkinliklerimizi bu minvalde gerçekleştiriyoruz." diye belirtti.

"Gençlik ve Gazze diyoruz, değerlerimiz ile yürüyoruz diyoruz" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Demir, Gazze konusunda gençler arasında dayanışmayı, empatiyi, değerlere sahip çıkmayı ve bu farkındalığı arttırmayı istediklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Gazze, gençlerin ağır bedeller ödediği bir bölge. Dünyanın gözü önünde böyle bir soykırım işlenirken bizler gençler olarak dünyalık endişe ve kaygılara ya da tam aksine oyun ve eğlenceye kendimizi kaptıramayız. Gençlik olarak vicdan ve merhametten, temel değerlerden ve insanlıktan uzak bir hayat süremeyiz. Bu nedenle düzenlediğimiz her etkinliği bu çerçevede ve bu değerleri gözeterek gerçekleştiriyoruz."

"Bütün genç kardeşlerimizi de davet ediyor ve bekliyoruz"

Hafta sonu yapılacak etkinlik hakkında bilgi aktaran Demir, "Bu hafta boyunca HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak genel merkezimiz düzeyinde her ilimizde düzenlenen etkinlikleri Hür Gençlik Diyarbakır olarak bizler de düzenledik ve düzenliyoruz da. Bu haftanın sonunda ise geniş katılımlı bir final etkinliği ile gençlik haftamızı bu yıl için noktalayacağız." ifadelerini kullandı.

Demir, "Final etkinliğimize değinmeden önce yaptığımız bazı etkinliklerin ne olduğuna dair bir parantez açayım. Merkez ve taşra ilçelerimizde, tamamı 'Gençlik ve Gazze' temalı olmak üzere: Münazaralar, gençlik buluşmaları, sportif faaliyetler, doğa yürüyüşleri, sinema etkinlikleri, kitap analizleri ve sabah namazı buluşmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenledik." şeklinde konuştu.

Düzenleyecekleri final etkinliğine tüm gençleri davet eden Demir, "27 Ekim Pazar günü ise Nevruz Parkta 13.00 ile 16.00 saatleri arasında Milletvekilimiz Sayın Serkan Ramanlı ve Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Murat Günaydın’ın katılımlarıyla içeriğinde yine gençlik ve Gazze temalı konuşmalar, ezgiler, tiyatrolar, resim sergisi ve çeşitli etkinliklerin olacağı güzel bir final programı düzenleyeceğiz inşallah. Bütün genç kardeşlerimizi de davet ediyor ve bekliyoruz." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir