• DOLAR 34.273
  • EURO 37.053
  • ALTIN 3023.872
  • ...
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'nin her yerinde ölüm kokusu var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lazzarini, X hesabından yaptığı açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki UNRWA personelinin acil yardım çağrılarında bulunduğuna işaret etti.

İşgal kuvvetlerinin yaklaşık üç haftadır aralıksız bombardımanları devam ederken şehit sayısının da arttığını belirten Lazzarini, "Çalışanlarımız yiyecek, su veya tıbbi bakım bulamadıklarını bildiriyorlar. Her yerde ölüm kokusu var, cesetler yollarda veya molozların altında bırakılıyor. Cesetleri temizleme veya insani yardım sağlama görevleri reddediliyor. Gazze'nin kuzeyinde insanlar sadece ölümü bekliyor. Kendilerini terk edilmiş, umutsuz ve yalnız hissediyorlar." dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca süren savaş boyunca UNRWA personelinin bir kısmının kuzeyde kaldığı ve iç göç yaşayan insanlara yardım sağlamak için imkansızı başardığını ifade eden Lazzarini, "Yoğun bombardıman ve binalarımıza yönelik saldırılara rağmen bazı sığınaklarımızı açık tuttuk. Kuzey Gazze'deki personelimiz adına, bölgeyi terk etmek ve daha güvenli yerlere ulaşmak isteyen ailelerin güvenli insani geçişini sağlamak için birkaç saatliğine bile olsa derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuyorum. Bu, çatışmayla hiçbir ilgisi olmayan sivillerin hayatlarını kurtarmak için yapılması gereken en asgari önlemdir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir