• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır`da İslami Partilerde Büyük Artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’da devrik lider Hüsnü Mübarek sonrası kurulan İslami partilerde büyük artış yaşanıyor. İhvan, selefiler, cihatçılar, tasavvufçular ve bağımsız İslamcıların kurduğu dini parti sayısının 90’nı aştığı belirtildi.

İslami partilerin bu kadar çok olmasının iyi bir görüntü olmadığını açıklayan Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, “Lafzî ve zahirî ihtilafların tekrar nüksetmesinden korkuyoruz. İslami grupların bu şekilde bölünmesi İslam’ın öğretileriyle uyuşmuyor. Müşterek konuları araştırıp bir araya gelmek lazım” dedi.

İslami partilerin bu kadar çok olmasının dini grupları zayıflatacağını ve oyları böleceğini ifade eden Ali Cuma, İslami grupları Mısır’da güçlü olmasına rağmen bu bölünmüşlüğün onları siyasi sahada zayıflatacağını söyledi.

İslami partilerin seçimler öncesi diyalog çalışmaları yapmaları gerektiğini vurgulayan Ali Cuma, dini gruplar arasında birlikteliği sağlayan onlarca konu olmasına rağmen basit ihtilaflı konuları öne çıkarmalarının sathiliğe işaret ettiğini belirtti.

Mısır Müftüsü Ali Cuma, tüm dini grupların toplumu ve camiyi bırakıp, siyasete yönelmelerinin de çok büyük yanlış olduğunu açıkladı. Siyasetin hizipçiliği artıracağını söyleyen Ali Cuma, İslami grupların siyasetin yanı sıra eğitim, ekonomi ve toplumsal çalışmalara da ağırlık vermeleri gerektiğini bildirdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir