• DOLAR 34.246
  • EURO 37.028
  • ALTIN 3025.377
  • ...
SON DAKİKA
İran'dan israil saldırısına ilişkin açıklama: "Komşularımız saldırı için israile..."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, resmi temasları kapsamında bulunduğu Kuveyt’te, bölge ülkelerine yaptığı ziyaretlerin sonuçlarını değerlendirdi. Arakçi, son dönemde artan gerilimlerin ardından yaptığı bölge ziyaretlerinde, komşu ülkelerin topraklarını İran’a karşı kullanıma açmayacaklarının garantisini verdiğini açıkladı.

"BÖLGE ÜLKELERİ SAVAŞIN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYOR"
Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Arakçi, "Komşularımız, topraklarının İran’a karşı bir saldırı platformu olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini taahhüt ettiler. Kuveyt, ziyaret ettiğim 11’inci ülke. Bu ülkelerin tamamı gerilimin sona ermesi ve daha fazla artmaması konusunda hemfikir." dedi.

Bakan Arakçi, bölge ülkelerinin ortak çabaları sayesinde savaşın büyümesinin önüne geçilebileceğini belirtti.

Arakçi, İran’ın her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu ancak bölgede bir savaş istemediğini vurgulayarak, "israil bölgede savaşı genişletme çabasında, fakat bizim bu facianın önüne geçmemiz lazım." diye konuştu.

"İSRAİL’E KARŞI MİSİLLEME YAPACAĞIZ"
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, bölgede istikrarsızlığı artıran en önemli unsurun israil olduğunu belirterek, tüm bölge ülkelerinin İsrail’in saldırılarına karşı birleştiğini söyledi. "Bölgedeki tüm ülkeler, israilin İran’a saldırmasına karşı olduklarını ifade ettiler. israilin saldırması halinde, aynı şekilde misilleme yapacağımızı açıkça belirttik." diye konuşan Arakçi, İran’ın bölgede daha fazla gerginlik istemediğini ve komşu ülkelerle barışçıl ilişkiler geliştirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

DEVRİM MUHAFIZLARI: "İSRAİLİN SALDIRILARI SINIRLI KALABİLİR"
israilin olası bir saldırısı konusuna da değinen İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi, "israilin Tahran’a karşı büyük bir askeri harekette bulunması pek olası değil. Ancak sembolik ve sınırlı bir saldırı gerçekleştirebilirler." dedi. Caferi, İran’ın böyle bir durumda hızlı ve etkili bir şekilde karşılık vereceğini ve İsrail’in saldırgan politikalarını durdurmak için her türlü önlemi alacaklarını ifade etti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir