• DOLAR 34.246
  • EURO 37.028
  • ALTIN 3025.377
  • ...
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meloni ile görüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile İtalya ikili ilişkileri, işgal rejimin bölgede gerçekleştirdiği saldırılar ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkilerinin her geçen gün biraz daha ileriye taşındığını, ikili ticaret hacminin savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda atılacak kararlı adımlarla artırılabileceğini ifade etti.

İşgal rejimine silah satışının durdurulması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejimin tüm uyarılara kulak tıkayarak Orta Doğu’daki ateş çemberini genişlettiğini, işgal saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu, Türkiye’nin BM nezdinde başlattığı işgal rejimine silah satışının durdurulmasına yönelik girişime İtalya’nın desteğinin güç vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede işgal rejimin, Gazze’nin de içinde yer aldığı Filistin topraklarının yanı sıra Lübnan’a ve BM misyonlarına yönelik saldırılarının da kabul edilemez olduğunu, İtalya’nın işgal saldırganlığına yönelik tepkisinin Türkiye tarafından yerinde bulunduğunu, Türkiye’nin bölgede barış için gayret göstermeye devam edeceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir