• DOLAR 34.23
  • EURO 37.038
  • ALTIN 3012.947
  • ...
Irak Başbakanı, DAİŞ komutanının öldürüldüğünü söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Sudani, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Terörle Mücadele ve Ulusal Güvenlik Servisleri tarafından düzenlenen operasyonun Hamrin sıradağlarındaki DAİŞ sığınaklarını hedef aldığını belirtti.

Sudani, "Irak'ta teröristlere yer yok ve Irak toprakları teröristlerden ve onların kötülüklerinden temizlenene kadar onları takip edip ortadan kaldıracağız" dedi.

Bu arada, Irak Ortak Harekât Komutanlığı'na bağlı medya kuruluşu Güvenlik Medya Birimi'nden yapılan açıklamada, istihbarat raporları ve aylarca süren izlemelere dayanarak, güvenlik güçlerinin Salı günü şafak vakti Hamrin sıradağlarındaki DAİŞ karargahına baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, DAİŞ'in Irak'taki lideri Casim el-Mazruvey'in de aralarında bulunduğu 9 örgüt mensubunun öldürüldüğü belirtilirken, isimleri ve ayrıntılı bilgilerinin DNA testinin ardından daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, askerlerin büyük miktarda silah, mühimmat ve ekipman ele geçirdiği, sığınakların da imha edildiği kaydedildi.

Irak'taki güvenlik durumu, DAİŞ'in 2017'deki yenilgisinden bu yana iyileşti. Ancak örgütün kalıntıları kent merkezlerine, çöllere ve engebeli alanlara sızarak güvenlik güçlerine ve sivillere karşı sık sık saldırılar düzenliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir