• DOLAR 34.239
  • EURO 37.045
  • ALTIN 3018.173
  • ...
Erdoğan: Masum bebeklerin hayatıyla oynayan caniler gün yüzü göremeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, "Yenidoğan çetesi" ile ilgili açıklama yaptı.

Şikayet üzerine, Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün hemen harekete geçtiğini belirten Erdoğan, "Sağlık, emniyet, yargı birimlerimizin çok yakın işbirliği ile, çete teknik ve fiziki takibi alınıyor. Sorumluların üzerine kararlılıkla gidiliyor. Yürütülen titiz soruşturma neticesinde, çete üyelerine operasyon yapılarak, elebaşları tutuklanıyor. Dosya kapsamındaki 47 şüpheliden 22'si şu an cezaevinde. Soruşturmanın adli boyutunda bunlar yaşanırken, Sağlık Bakanlığımız Tekirdağ'da bir hastaneyi kapatıyor. İstanbul'daki 9 hastanenin de ruhsatı iptal ediliyor. Yani 12 masum sabinin hayatını kaybetmesine yol açan kim varsa, hangi sağlık kuruluşu varsa, hepsiyle ilgili adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hal böyleyken muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna kimyasal silah kullandı iftirası atan Tabipler Odası'yla el ele verip utanmadan bizi, bakanlıklarımızı, sağlık sistemimizi, hatta topyekûn sağlık çalışanlarımızı hedef alması, ülkemiz siyaseti ve basını adına büyük bir şuursuzluktur. Masum bebeklerin cenazesi ve ailelerinin acısı üzerinden siyaset yapmak, vicdan tutulmasından başka bir şey değildir. Bir avuç haysiyetsiz sebebiyle doktoru, hemşiresi, ebesi, hastabakıcısı, teknikeri, asistanı, hocasıyla yaklaşık 1,5 milyon insanımızın çalıştığı sağlık ordumuzu kimse töhmet altında bırakamaz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir