• DOLAR 34.252
  • EURO 37.106
  • ALTIN 3006.435
  • ...
Zalimin esir zulmü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, işgal askerlerinin Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

İşgal askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlarda aralarında eski tutukluların ve bir çocuğun da bulunduğu en az 28 Filistinliyi esir aldığı kaydedildi.

Söz konusu Filistinlilerden 15'inin El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub Mülteci Kampı'nda esir alındığı aktarıldı.

Baskınlar sırasında Filistinlilerin evlerinin tahrip edildiği, alıkonulan kişilerin ve ailelerinin tehdit edildiği belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana esir alınan Filistinlilerin sayısının 11 bin 400'ü aştığı kaydedildi.

Siyonist israilin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden siyonist israillilerin saldırılarında 165'i çocuk 759 kişi şehit oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir