• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Türkiye, Irak İle Petrol Konusunda Anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, Bağdat`ın onayı olmadan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi npetrol ihraç edemeyecek.

Bu sonuç, Enerji Bakanı Taner Yıldız`ın Bağdat`ta Iraklı mevkidaşıyla yaptığı görüşmeden çıktı. Bağdat`la yaşanan sıkıntı bu uzlaşmayla giderilirken,şimdi gözler bugün Erbil`de yapılacak olan enerji konferansına çevrildi. Türkiye ve Irak, Irak`ın herhangi bir bölgesinden petrol ihracatında Bağdat`tan onay alınmasıkonusunda uzlaştı.

MERKEZİ HÜKÜMETİN ONAYI ALINACAK
Açıklama Bağdat`ta Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Irak`ın enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani`nin görüşmesinin ardından geldi. Şehristani, "Bağdat ve Ankara, Irak`ın herhangi bir bölgesinden petrol ihracatında merkezi hükümetin onayının olması gerektiği konusunda uzlaştı" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, petrolişbirliği kapsamında Başbakan Erdoğan ile Ankara`da bi raraya gelmiş ve bazı sözleşmelerimzalanmıştı.

YILDIZ, GAZ KONFERANSINA KATILMAK ÜZERE ERBİL`E GEÇTİ
Irak merkezi yönetimi, Türkiye`nin Bölgesel Kürt Yönetimi`yle yaptığı bu petrol anlaşmasına tepki göstermişti. Bu yüzden, Bağdat`ın hava sahasını Türkiye`den yapılan özel uçuşlara kapattığı iddia edilmişti. Ancak, Irak Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü, böyle bir kararın söz konusu olmadığını söyledi. Bu arada Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bağdat`ta yaptığı görüşmenin ardından Erbil`e geçti. Bakan Yıldız, bugün 300 şirketin katılacağı Kürdistan-Irak Petrol ve Gaz Konferanası`na katılacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir