• DOLAR 34.24
  • EURO 37.066
  • ALTIN 2997.128
  • ...
Ürdün'de ABD elçiliği yakınlarında Gazze'deki soykırım telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin son günlerde başta Cebaliye ve Beyt Lahiya olmak üzere Gazze'ni kuzeyinde soykırım ve katliamlar, başkent Amman'da protesto edildi.

Amerikan Büyükelçiliği yakınlarındaki Ebad Al-Rahman Camii önünde toplanan yüzlerce kişi, işgalci rejim ve destekçisi ABD'yi telin etti.

Direnişi Destekleme ve Vatanı Koruma Ulusal Forumu'nun çağrısıyla düzenlenen protestoya katılanlar, işgale her türlü askeri, siyasi ve ekonomik destek sağlayan ABD'yi kınadı.

Katılımcılar, Gazze Şeridi'ndeki kararlı halka destek ve dayanışmalarını vurgulayarak, HAMAS liderliğindeki silahlı Filistin direniş gruplarına da desteklerini bildirdi.

Göstericiler, Arap rejimlerinin Gazze Şeridi'ndeki halka destek verme konusundaki sessizliğini ve başarısızlığını da kınayarak, siyonist düşmanla her türlü normalleşmenin durdurulmasını ve Gazze halkına yönelik katliamları durdurmak için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Katılımcılar ayrıca Ürdün hükümetine Wadi Araba Anlaşması'nı iptal etmesi, Amerikan büyükelçisini sınır dışı etmesi ve ABD ile ortak savunma anlaşmasını iptal etmesi yönünde çağrıda bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir