• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Klima ve Vantilatörler Piyasada Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Aşırı sıcaklıklarla beraber gelen Ramazan ayı vitrinlerde klima ve vantilatör bırakmadı. Görüşlerini aldığımız klima ve vantilatör satıcıları, Bu sıcaklık ve Ramazanda fabrikaların yetersiz kaldıklarını söyledi.

 

Geçen yıla nazaran bu sene klimalarda yüzde 30 artış olduğunu ifade eden Abdurrahim Ceylan adlı esnaf, "Bu sene artış olmasının sebebi havaların çok sıcak olması ve Ramazan ayına denk gelmesidir. Aşırı derecede sıcaklıkların olması ve bu sıcaklıkların ramazan ayına denk gelmesi klimaya olan talebi arttırdı. Elimizde klima bulunmamasına rağmen siparişlerimiz devam ediyor. Bizim Batman`da üç servisimiz olmasına rağmen sattığımız klimaları servis elemanları yoğunluktan dolayı bir hafta içinde takamıyorlar. Elektriklerinde düşük olması arızaları beraberinde getiriyor. Sıcaklıklardan dolayı herkes klimaya yükleniyor. Hal böyle olunca elektriklerde yetersiz kalıyor ve klimalarda arıza veriyor. Fabrikada klima siparişlerine yetişemiyor. Taleplerin artması da fiyatlarımıza etki etmedi." dedi.

 

Abdurrezzak Çelik adlı esnaf ise, "Ramazan öncesine kadar işimiz normaldi. Ancak sıcaklıkların ve ramazan ayının gelmesiyle vantilatör ve klimalara talep birden bire aşırı şekilde yükseldi. Sıcaklıklar ve ramazan ayı beraber gelince elimizde klima ve vantilatör kalmadı. Şu anda klima siparişi veren o kadar çok müşterimiz var ki ama onlara kusura bakmayın demekten başka çaremiz yok. Ayrıca bizim dükkânımız spot olduğu için her çeşit klima ve vantilatör elimizde vardı. Her müşterinin bütçesine göre bir şeyler vardı ama şuan da elimizde ne klima nede vantilatör kaldı." Şeklinde konuştu.

M. Sait Çelik, M. Sıddık Demir - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir