• DOLAR 34.264
  • EURO 37.052
  • ALTIN 2997.012
  • ...
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: israil, Gazze'nin kuzeyine yardım girişini engellemeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lazzarini, X hesabından yaptığı açıklamada, "israil yetkilileri, kuşatma altındaki insanlara ilaç ve gıda gibi kritik öneme sahip yardım malzemelerinin Gazze'nin kuzeyine ulaştırılmasını engellemeye devam ediyor." dedi.

Hastanelerin vurulduğunu ve elektriksiz kaldığını ifade eden Lazzarini, yaralıların ise bakımsız kaldığını belirtti.

UNRWA'ya ait barınakların çok kalabalık olduğunu ifade eden Lazzarini, öyle ki yerinden edilen bazı insanlar artık tuvalette yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Lazzarini, "Raporlara göre, kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor, cesetleri sokakta bırakılıyor. Enkaz altından insanları kurtarma görevleri de reddediliyor.UNRWA  dahil olmak üzere insani yardım kuruluşlarının Kuzey Gazze'ye erişimi sağlanmalıdır. İnsani yardımları askeri amaçlar uğruna reddetmek ve silahlandırmak ahlaki pusulanın ne kadar düşük olduğunun bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Yardımların Gazze'de ihtiyacı olan herkese, sivillere, çocuklara ve rehinelere ulaşması gerektiğini belirten Lazzarini, "Hiç kimse yardım için veya yardım almak için yalvarmamalıdır. Ateşkes, bu bitmek bilmeyen kabusa son vermenin başlangıcıdır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir