• DOLAR 34.242
  • EURO 37.108
  • ALTIN 2994.32
  • ...
İşgalciler Gazze'de barınma merkezini vurdu: 10 şehit 30 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Wafa'ya göre Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye kampında UNRWA'nın yerinden edilmiş insanlar için barınma merkezi olan Al-Fevka bölgesindeki okul meydanındaki Cebaliye Hazırlık Okulu'na siyonist topçu bombardımanı sonucu 10 kişi şehit oldu, 30 kişi de yaralandı.

Tıbbi kaynaklar, Gazze Şeridi'nde bugün şafak vaktinden bu yana düzenlenen işgal saldırılarında 44'ü kuzeyde olmak üzere 57 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Bu arada Gazze Sivil Savunma, işgalin Cebaliye kampına yönelik saldırılarının başladığı 6 Ekim'den bu yana 600'den fazla kişinin şehit olduğunu, onlarca şehidin ise hâlâ enkaz altında ve yollarda olduğunu bildirdi.

Sivil Savunma, işgalcilerin Cebaliye'de açlık ve bitkinleştirme politikası izlediğini, ekiplerin ulaştığı ailelerden bazılarının 5 gün boyunca yemek yemediğine dikkat çekti.

UNRWA ise her geçen dakikanın değerli olduğunu ve Gazze'nin kuzeyine girişine izin verilmesindeki gecikmenin kurtarma ekiplerinin yaralılara ulaşamamasına yol açtığını aktardı.

İşgal kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek şu ana kadar 42 bin 603 kişiyi şehit etti, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 99 bin 795 kişiyi de yaraladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir