• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Memura fazla mesai ücreti ödenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nda Bakan Çelik`in başkanlığında yapılan KPDK toplantısında memurların talepleri görüşüldü.
 
Toplantıya Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların başkanları ile diğer konfederasyonların genel başkanları katıldı.
 
Birçok konunun masaya yatırıldığı toplantıda en somut adım memurların mesai ücretleri konusunda atıldı.
 
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Mustafa Yazgan, Başbakanlık ve 11 bakanlığın aralarında bulunduğu toplam 53 kurumda görev yapan memurların taleplerini toplantıya taşıdı.
 
"Fazla mesai varsa ücreti de olmalıdır"
 
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Yazgan, "Toplu sözleşme masasında Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışma yapılmasını yasal zemine bağladık. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, SGK başta olmak üzere tüm kurumlarda fazla mesai yapılıyor. Çünkü yoğunluk nedeniyle işler yetişmiyor."diye konuştu.
 
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise kurul toplantısında konu ile ilgili olarak, "Fazla çalışma varsa ücreti de olacak. Fazla mesaiye kalanlara emeklerinin karşılığı ödenecek." müjdesini verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir