• DOLAR 34.259
  • EURO 37.09
  • ALTIN 2994
  • ...
Yetimler Vakfı, Tanzanya'da lise öğrencilerine mezuniyet töreni düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sık sık salavatların getirildiği mezuniyet töreninde, öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtımının yanı sıra çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Türkiye'deki İmam Hatip Liselerine eşdeğer olan okulda eğitim gören öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Tören öncesi, Yetimler Vakfı'na bağışta bulunan hayırseverler adına kesilen kurbanlar da alana getirildi. Onlarca kurbanın kesildiği etkinlikte, kurban etlerinin bir bölümü öğrencilere yemek olarak ikram edilirken, büyük bölümü ise ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere dağıtıldı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, Tanzanya'daki çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Kaplan, "Tanzanya'nın Darüsselam ili merkeze bağlı Temeke semtindeyiz. Burada Islamic Seconder School'dan (Türkiye'deki İmam Hatip Liseleriyle eşdeğer) mezun olan yani imam hatip lisesinden mezun olan lise öğrencileri bugün burada toplanmışız bir okulun bahçesinde. Onlar için bir merasim yapılıyor. Biz de bu merasime katılma adına önce sabah kurbanlar kestik, onlara etler dağıttık. Öğleden sonra onlara yemekler yapacağız. Tabii çeşitli hediyeler dağıttık, bol bol Kur'an-ı Kerim dağıttık." ifadelerini kullandı,

Tanzanya'da nüfusun yarısının Müslümanlardan oluştuğuna vurgu yapan Kaplan, "Tanzanya'da Müslümanlar çocuklarına yönelik çok büyük bir çaba, çok büyük bir gayret sarf ediyor. Maneviyatlarına yönelik özellikle ebeveynlerin çocuklarına gösterdikleri ilgi, alaka son derece takdire şayandır. Şimdi biz de burada. Temeke'de. Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında bu merasime şahitlik edeceğiz. İlahiler okunacak, merasim olacak, yemekler verilecek. Bizler de Yetimler Vakfı olarak İnşallahu Teala burada günbegün çok güzel, çok bereketli çalışmalar icra ediyoruz. Kutlu Doğum etkinlikleri… 1 değil 2 etkinliği burada icra ettik. Kur'an-ı Kerim yarışması yaptık. Bugün de inşallah öğrencilerin (mezuniyet) merasimine burada tanıklık edeceğiz. Şan-ı Yüce Rabbim yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Etkinlik, törenin düzenlenmesine katkı sunan, kurban etlerinin dağıtımına vesile olan, Kur'an-ı Kerim'lerin hediye edilmesine sponsor olan hayırseverlere yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir