• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Manisa Şehir Hastanesinin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Kamu-özel işbirliği ile yapılacak Manisa Şehir Hastanesi, Manisa ve çevre illere hizmet verecek. 4 ayrı binada yer alacak 558 yataklı hastanede; poliklinik oda sayısı 156, genel yoğun bakım yatak sayısı 73, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 37, acil oda sayısı 7, toplam hasta oda sayısı 320, ameliyathane salonu 20, diyaliz yatak sayısı 15, helipad 1, kapalı otopark kapasitesi bin 674 araçlık olarak hazırlandı.


Manisa'ya yapılacak 558 yataklı Şehir Hastanesinin de aralarında yer aldığı kamu-özel işbirliği ile 14 ilde yapılacak olan 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının projesinin imza töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 12 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmişti. Başbakan Erdoğan, imza sırasında yüklenici firma YDA ile fiyat ve sürenin kısaltılması amacıyla pazarlık yapmış ve hastanenin maliyeti 362 milyon liradan 350 milyon liraya düşürülürken, yapım süresi 24 aydan 18 aya indirilmesi konusunda söz alınmıştı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 12 Eylül 2013 tarihinde projesi imzalanan şehir hastaneleri şunlar: Manisa Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Elazığ Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Binası…


Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, modern ve çağdaş bir kampus hastanenin vatandaşlara verilen bir sözleri olduğunu hastanenin yatak kapasitesinin 600'e yakın olduğunu, kapalı alanın 150 bin 652 metre kare toplam tahsis alada 97 dönüm olduğunu hastanenin mali, teknik ve fiziki yapısından bahsetti.


Temel atma töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Medeniyetler şehri Manisa'da modern şehir hastanesi temel atma törenindeki vatandaşları ve davetlileri selamlayarak asırlar boyunca medeniyetlerin ve tıbbın merkezi olan bir şehrimize yakışır merkezin temelini atıyoruz. 500 yıl önce bu topraklara Darü Şifayı yapan Sultan Süleyman sevdasını sevda bilip Manisa'ya 21 yüz yılın en çağdaş şifahanesini inşa ediyoruz." dedi.


Arınç ve Müezzinoğlu yüklenici firma yönetim kurulu başkanından hastanenin 29 Ekim 2015'te bitirilmesi sözünü aldılar.


Daha sonra hastanenin temeli yapılan dua ile atıldı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir