• DOLAR 34.241
  • EURO 37.222
  • ALTIN 3004.86
  • ...
Gözü dönmüş katiller Gazze'nin kuzeyinde "aç bırakma" siyaseti uyguluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki haftayı aşkın süredir Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyini karadan ve havadan yoğun şekilde vuran işgal ordusu, saldırıların şiddetini daha da arttırdı.

Gazze'nin kuzeyini havadan bombardımana tutarken top mermileriyle karadan da vurmayı sürdüren İsrail askerleri, kuşattıkları bölgede hareket eden her şeyi hedef alarak giriş-çıkışları engelliyor.

Gazze'nin kuzeyinde on binlerce Filistinliyi dar bir alana sıkıştıran siyonist rejim, gıda, su, yakıt ve ilaç girişine izin vermeyerek bölgede bir "aç bırakma" siyaseti izliyor.

- Siyonist yaralıların tahliyesine izin vermiyor

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yayımladığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde siyonist rejimin saldırıları nedeniyle yaşanan insani felaketin boyutlarına ilişkin bilgi verdi.

İşgal ordusunun, bölgede hareket eden ne varsa hedef aldığını vurgulayan Basal, "işgal güçlerinin kuzeydeki yerleşim yerlerini havaya uçurmaya devam ettiğini" belirtti.

Basal, Tel Aviv yönetiminin, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampına yönelik "katliam, abluka ve aç bırakma siyaseti" izlediğini ifade etti.

Basal ayrıca işgal ordusunun, yaralıların tahliyesi için sivil savunma ekiplerinin bölgeye girişine izin vermediğini aktardı.


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir