• DOLAR 34.242
  • EURO 37.189
  • ALTIN 3011.704
  • ...
Uluslararası Batman Enerji Zirvesi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ kapsamında ‘Enerji’ odak alanında ihtisas üniversitesi seçilen Batman Üniversitesince geleneksel olarak her sene düzenlenen ve bu sene üçüncüsü yapılacak olan zirvede, enerji alanıyla ilgili önemli konular derinlemesine ele alınacak.

Yeni enerji kaynakları, yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz trendleri, enerji ve çevre, enerji ve sürdürülebilirlik hedefleri, yapay zekâ ve blockchain teknolojilerinin enerjide kullanımı gibi kritik konuların ele alınacağı zirvenin ulusal ve uluslararası uzmanları, akademisyenleri ve sektör liderlerini bir araya getirmesi bekleniyor.

Sektör temsilcileri ile ilgilileri, 24 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda başlayacak.

Zirvenin açılış programı ve oturumlarına davet eden Rektör Demir, "Batman Üniversitesinde enerji alanında bilgi üretme ve insan kaynağı yetiştirme yolundaki çalışmaların bir parçası olan zirvede son derece önemli çalışmalar sergilenecek, önemli konuklar ağırlanacak. Zirvenin enerji alanındaki yenilikler ve geleceğe dair vizyonların paylaşılmasına imkân vermesini hedefliyoruz. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını en aza indirgeme, yerli ve milli kaynaklara dayalı enerji üretimini artırma ve bu hususta akademik derinlik oluşturma gayesiyle düzenlediğimiz Uluslararası Batman Enerji Zirvesinin Üniversitemiz ve Batman’ın gelişimine katkı vermesini diliyorum." dedi.

Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü (EKOM) tarafından koordine edilen Uluslararası Batman Enerji Zirvesi’nde teknoloji, sürdürülebilirlik ve bölgesel kalkınma alanlarında önemli projelere imza atmış konuşmacıların yer alacağı kaydedilirken çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı ile girişimcinin katılması bekleniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir