• DOLAR 34.291
  • EURO 37.295
  • ALTIN 3007.899
  • ...
İşgal çetesi katliamlarına devam ediyor 73 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimine ait savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'da yerleşim yerlerine şiddetli saldırılar düzenleyerek korkunç bir katliam işlediği kaydedildi. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın en az 73 Filistinlinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı ve kaybolduğu aktarıldı. Söz konusu katliamın, Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğine dikkatin çekildiği açıklamada, işgal ordusunun, sağlık çalışanlarından hastaneleri derhal tahliye etmelerini istediği, hastanelere yakıt girişini engellediği, aynı zamanda bölgedeki iletişim ve internet hizmetlerini kestiği, böylece derin bir insani krize sebep olduğu ifade edildi.

İşgal rejiminin yaptığı yeni katliamın, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizliğin kınandığı açıklamada, uluslararası topluma bu suçların kınanması çağrısı yapıldı. Açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki soykırımdan işgal rejimi, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu vurgulandı.

ENDONEZYA HASTANESİ ELEKTRİKSİZ KALDI: 2 HASTA ŞEHİD OLDU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, işgal rejiminin saldırıları altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin X'ten paylaşım yaptı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan Endonezya Hastanesine düzenlenen saldırıda 40 hasta ve sağlık personelinin yaralandığını belirten Ghebreyesus, "Hastanenin jeneratörü vuruldu ve elektriksiz kaldı. Bunun sonucunda 2 kritik hasta hayatını kaybetti. El-Avde Hastanesine düzenlenen saldırıda sağlık personeli yaralandı. Hastanelerin yakınlarındaki saldırılar, erişimi tehlikeye atarak hastaneleri hızla işlevsiz hale getirebilir." ifadesini kullandı. Ghebreyesus, sağlık hizmetinin korunması gerektiğini vurguladı.

GAZZE İÇİN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

DSÖ'nün yakıt, tıbbi malzeme, kan, gıda teslim etmek ve kritik hastaları Şifa Hastanesine nakletmek için Kemal Advan Hastanesine bir misyon planladığının altını çizen Ghebreyesus, "Kemal Advan ve El-Avde hastanelerinin faaliyette kalması hayati önem taşıyor. İhtiyaç duyan tüm hastalara ve sağlık çalışanlarına ulaşmak için sürdürülebilir ve güvenli erişim çağrısında bulunuyoruz." dedi. Ghebreyesus, Gazze'de acilen ateşkes sağlanması çağrısını yineledi.  AA

Son 15 günde

400'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ŞEHİD EDİLDİ

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, işgalci barbarların Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik saldırılarında son 15 günde çoğunluğu çocuk ve kadın 400'den fazla Filistinlinin katledildiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze

Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik saldırılarında son 15 günde çoğunluğu çocuk ve kadın 400'den fazla Filistinlinin katledildiği, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, sivil savunma ekiplerinin, işgal ordusunun bombalaması sonucu evlerinin enkazı altında kalan onlarca yaralıdan imdat çağrıları aldığı, ancak ordunun reddetmesi nedeniyle ekiplerin onlara yanıt veremediği ifade edildi.

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal da yaptığı yazılı açıklamada, işgal güçlerinin, "yardımların girişini engellemesi sonucu çok zor insani koşulların gölgesinde" sivilleri kuşatmaya, aç bırakmaya ve katliamlara devam ettiğini dile getirdi. Basal, işgal rejiminin uyguladığı sıkı kuşatma dolayısıyla binlerce Filistinlinin "yiyecek ve içecekten yoksun uyuduğunu" kaydetti.

Sivil Savunma Sözcüsü Basal, işgalci katillerin sürekli bombardımanı nedeniyle onlarca Filistinlinin cesedinin Cibaliya Mülteci Kampı sokaklarına dağılmış durumda olduğunu belirtti. Sözcü Basal, işgalcilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki iletişim ve interneti kesmesinin, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin işgalcilerin bombalamasında yaralananları kurtarmak için müdahale etme yeteneğini etkilediğine dikkati çekti.  AA

İŞGALCİLER BM OKULUNA YİNE SALDIRDI

Gazze-İşgal ordusu, Gazze kentinde yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı Ebu Hüseyin Okulu'nu bombaladı. İşgalcilere ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'daki Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hüseyin okulunu bombaladı. Saldırı sonucu katledilen ve yaralananlar olurken, okulda büyük bir yangın çıktı. İşgalcilere ait savaş uçakları, BM'ye bağlı Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati'deki yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı Esma okulunu bombalamıştı. İşgal ordusunun 17 Ekim'de Ebu Hüseyin Okulu'nu bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinli şehit edilmiş, 160 kişi de yaralanmıştı. (İLKHA)

GAZZE'DE İLAÇ VE YAKIT SIKINTISI

Siyonist işgal ordusunun 15 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyinde uyguladığı soykırım ve abluka ilaç, tıbbi malzeme sıkıntısının had safhaya ulaşmasına ve hastanelerin çalışamaz duruma gelmesine yol açtı.

Gazze

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilisi Mahir Şamiye, işgal ordusunun, kuzeydeki Kemal Advan, Endonezya ve El-Avde hastanelerine saldırı düzenlediğini bildirdi. Hastanelere yönelik bu saldırıların bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesine sebep olduğunu belirten Şamiye, Kemal Advan Hastanesine yönelik saldırıda 1 kişinin şehid olduğunu, 2 kişinin yaralandığını bildirdi. Şamiye, işgal ordusunun, Endonezya Hastanesinin ana jeneratörünü tahrip ederek elektrik kesintisine yol açtığını ve bu nedenle yoğun bakımdaki 2 hastanın şehid olduğunu ifade etti. Şamiye, söz konusu 3 hastanede başta uzman doktor ve operatör olmak üzere ciddi derecede sağlık personeli açığı olduğunu, ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve yakıtta da büyük sıkıntı yaşandığını kaydetti. Şamiye, "Herkesin yüksek sesle bu çılgınlığa dur demesine ihtiyacımız var, çünkü bu hastanelerin sahada olup bitenlerle hiçbir ilgisi yok." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir