• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mağdur aileye Best-Der sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkeze bağlı Tatlı Kaynak(Ximiçur) köyünde bulunan 7 nüfuslu mağdur aileye Umut Kervanı Platformu üyesi Best-Der sahip çıktı. Daha önce gündeme taşıdığımız ve bir yıla yakın zamandır elektriği dahi bulunmayan aileye yardım eli uzandı.

Mağdur aileye yardım elini uzattıklarını belirten dernek başkanı Cengiz Karakaya, "Daha önce gündeme taşınan aileyi tekrardan ziyaret ettik. Ailenin bir yıla yakın zamandır bu ailenin elektrik tesisatları tahrip olmuştu ve elektrik evde mevcut değildi. Dernek olarak bu ailenin elektrik tesisatlarını yeniden onardık. Aileye ilk olarak gıda yardımında bulunduk. Gücümüz nispetinde bu aileyi birinci derece mağdur listesine yazarak aylık olarak düzenli bir şekilde yardımda bulunmaya çalışacağız" dedi.

Aile sahip çıkılması için çağrıda bulunan Karakaya: "Bizler gücümüz nispetinde yardımda bulunduk. Bu yardım yeterli değildir. Bu ailenin mağduriyeti ortadadır. Bu ve benzeri ailelere sahip çıkılması gerekiyor. Bizler burada bütün hayırseverlerimize bu ailelere yardım ellini uzatmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kendilerine sahip çıkan Best-Der`e teşekkür eden Güllü Abay, "Mağduriyetimizi bir nebzede olsa gidermeye çalışan dernek yetkililerine teşekkür ediyorum. Bir yılla yakındır elektriğimiz yoktu dernek yetkilileri elektrik tesisatlarımızı onardılar. Bizlere gıda yardımında bulundular. Yaptıkları yardımlar için Allah kendilerinden razı olsun" diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir